Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sázkařská aféra se dotkla dalšího italského reprezentanta

Řím – Sázkařská aféra v italském fotbale se dále točí i kolem národního týmu. Poté, co byl z kádru vyřazen podezřelý Domenico Criscito, padlo podezření na dalšího reprezentanta, obránce Leonarda Bonucciho. Podle italských médií nicméně nejsou obvinění v jeho případě tak vážná jako u Criscita. Hráč mistrovského Juventusu tak zůstává v kádru pro mistrovství Evropy. A navíc podle předsedy italské vlády Maria Montiho by měly být profesionální fotbalové soutěže v zemi na dva až tři roky pozastaveny.

Leonardo Bonucci v dresu Juventusu
zdroj: Isifa/EPA autor: MAURIZIO BRAMBATTI

"Bonucci je v pohodě. Je na seznamu 23 hráčů, kteří pojedou na mistrovství Evropy," uvedl reprezentační trenér Cesare Prandelli, jenž definitivní kádr pro ME nejspíš oznámí až po večerním přípravném duelu proti Lucembursku. "S Bonuccim jsem mluvil. Hovořili s ním ze státního zastupitelství, které proti němu vede vyšetřování. On je ale klidný a my také," dodal kouč na adresu třináctinásobného reprezentanta.

Jiná situace prý byla u hráče Petrohradu Criscita, jenž je podezřelý z ovlivňování zápasů z doby svého působení v Janově. "Musel jsem ho vyřadit, protože byl vystaven nelidskému tlaku, který nemohl ustát. Kromě toho mohl být kdykoli, třeba i před zápasem, povolán k výslechu," vysvětlil Prandelli.

"Je smutné, že svět, který by měl být zosobněním nejvyšších ideálů - sportu, mládí, soutěživosti a čestnosti - je místo toho plný podrazů, podvodů a demagogie," prohlásil Monti. "Nevyjadřuji stanovisko vlády, ale zajímalo by mě, jestli by nebylo dobré soutěže na dva až tři roky suspendovat."

Šéf italského fotbalu Giancarlo Abete se proti Montiho návrhu ohradil. "Chápu a sdílím hořkost premiéra, ale zastavit ligu by bylo ponižující pro celý fotbal. Trestala by se většina, která pracuje čestně. A znamenalo by to také ztrátu tisíců pracovních míst. Toto není řešení," uvedl Abete v prohlášení.

Italská policie provedla v pondělí razii po celé zemi. Začala vyšetřovat trenéra mistrovského Juventusu Antonia Conteho, jehož byt prohledala, a zadržela například kapitána Lazia Řím Stefana Mauriho a bývalého záložníka Janova Omara Milanetta. Celkem bylo zatčeno 14 lidí v Itálii a dalších pět v Maďarsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články