Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sázkařská aféra: 13 ovlivněných zápasů, jeden prvoligový

Praha - Sázkařská mafie se v nedávné minulosti pokusila ovlivnit 13 fotbalových utkání v pěti různých českých soutěžích. S odvoláním na nejmenované zdroje o tom informoval server Aktuálně.cz. Jedním z podezřelých zápasů měl být i březnový duel první ligy mezi Teplicemi a Českými Budějovicemi. Policie zatím odmítla informace komentovat.

Podle serveru gang, podle všeho s kořeny v Asii, v zápase Teplic s Budějovicemi vsadil na to, že padnou více než dvě branky. Duel skončil výhrou Severočechů 4:0, nabídku gangu na ovlivnění utkání přitom oslovená osoba (či osoby) ještě v předstihu údajně odmítla.

Ovlivněn měl být i červnový druholigový duel HFK Olomouc - Vlašim, v němž domácí vyhráli 4:0. Sázelo se zřejmě právě na čtyři vstřelené branky. Policie se údajně zajímá také o pohárové utkání z loňského listopadu mezi Teplicemi a Domažlicemi.

Dále jsou podezřelé tři zápasy ČFL (Kladno - Chrudim, Roudnice - Česká Lípa, Strakonice - Převýšov), tedy třetí nejvyšší české soutěže, a sedm duelů Juniorské ligy (Olomouc - Táborsko, Táborsko - Sparta, Ostrava - Táborsko, Plzeň - Teplice, Jihlava - Příbram, Olomouc - Teplice, Jihlava - Sparta).

Aféra s ovlivňováním zápasů začala v září. Policie už stačila obvinit dvanáct současných či bývalých hráčů. Disciplinární komise nejprve jedenácti z nich zastavila činnost (jeden z fotbalistů se vzdal členství ve FAČR), odvolací komise ale vzápětí verdikt disciplinárky zrušila a všem hráčům povolila nastupovat až do vyřešení případu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sázkařský gang měl ovlivnit zápas Teplic s Budějovicemi
Zdroj
ČT sport, ČTK, Aktuálně

Hlavní zprávy

Nejčtenější články