Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sassuolo sestupuje z italské ligy, Udine s Empoli jsou dál v naději i ohrožení

Na svém stadionu prohráli fotbalisté Sassuola zápas o přežití 0:2 s Cagliari a kolo před koncem už je jisté, že po jedenácti letech opustí italskou ligu. Dramatický boj o záchranu svedly celky Udine a Empoli a remíza 1:1, kterou zařídil Udine gólem z penalty v třinácté minutě nastavení Samardžič, zatím nechala naději i starosti oběma. 

Francesco Manganelli ze Sassuola v debatě s rozhodčím
zdroj: ČTK/AP autor: Cafaro

Cagliari, které se po výhře nad Sassuolem díky souběhu dalších výsledků v lize zachránilo, chyběl Jakub Jankto kvůli poraněnému kotníku. O vítězství jeho týmu rozhodli góly v 71. minutě Prati a v 91. minutě Lapadula, jenž se prosadil z pokutového kopu.

Frosinone vyhrálo v Monze 1:0 zásluhou Chaddírovy branky z deváté minuty. V Udine diváci čekali na gól až do 90. minuty, kdy poslal hosty z pokutového kopu do vedení Niang. Následoval dramatický závěr, v němž domácí vyrovnali rovněž z penalty až ve 13. minutě nastavení. 

O posledním třetím sestupujícím se rozhodne v posledním kole. Osmnácté Empoli přivítá AS Řím. O bod nad sestupovým pásmem jsou Verona, která se představí na hřišti poslední Salernitany, Udine, jež nastoupí k přímému boji o záchranu ve Frosinone.

AS Řím doma i v oslabení porazil FC Janov 1:0 a zajistil si pro příští sezonu účast v Evropské lize. Římané od 72. minuty dohrávali bez vyloučeného Paredese, přesto o sedm minut později rozhodl o jejich vítězství Lukaku.

Městští rivalové AS z Lazia remizovali na stadionu Interu Milán 1:1 a na jistotu účasti v Evropské lize si musejí ještě počkat. Lazio nad mistrem dlouho vedlo díky Kamadově brance z 32. minuty, ale tři minuty před koncem srovnal domácí Dumfries.

Italská fotbalová liga – 37. kolo:

Sassuolo – Cagliari 0:2 (71. Prati, 90.+1 Lapadula z pen.), Monza – Frosinone 0:1 (9. Chaddíra), Udine – Empoli 1:1 (90.+13 Samardžič z pen. – 90. Niang z pen.), Inter Milán - Lazio Řím 1:1 (87. Dumfries - 33. Kamada), AS Řím - FC Janov 1:0 (79. Lukaku).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články