Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Sarri vidí boj o prvenství stále otevřené. Inzaghi z Lazia má jiný názor: Bavit se o titulu je riskantní

Nepovedené období prožívají v italské fotbalové lize vedoucí Juventus Turín i Lazio Řím, které je s osmibodovým mankem druhé. Zatímco "Stará dáma" v sobotním 32. kole remizovala 2:2 s Bergamem a nenapravila úterní nezdar 2:4 s AC Milán, "Biancocelesti" podlehli Sassuolu 1:2 a prohráli potřetí za sebou. Podle trenéra Juventusu Maurizia Sarriho je boj o titul šest kol před koncem nadále otevřený, římský protějšek Simone Inzaghi považuje za riskantní o něm mluvit.

Kouč Juventusu Maurizio Sarri
zdroj: ČTK/AP autor: Fabio Ferrari

"Ve hře je stále 18 bodů. Je to velmi náročná fáze sezony, zápasy jsou těžké a je složité udržet stabilitu," řekl jednašedesátiletý Sarri.

Lazio dlouho útočilo na první titul od roku 2000 a zároveň přerušení vítězné série turínského celku, která se táhne od ročníku 2011/12. Poslední tři prohry s AC Milán (0:3), Lecce (1:2) a Sassuolem mu ale situaci značně zkomplikovaly.

"Musíme nasbírat ještě několik bodů, abychom si zajistili start v Lize mistrů. Bavit se o titulu je riskantní oproti době před (koronavirovou) pauzou, kdy jsem prohlásil, že tomu budeme věřit až do konce," řekl v rozhovoru pro Sky Sport Italia Inzaghi.

Svým svěřencům po utkání s osmým Sassuolem nic nevyčítal. "Kluci do toho dali všechno, bohužel to nestačilo. Hodně jsme se s hráči v posledních dnech bavili. Je to pro nás náročné období se sérií těžkých zápasů, které se hrají v rychlém sledu," prohlásil čtyřiačtyřicetiletý Inzaghi, jenž vede Lazio od roku 2016.

Rovněž Sarri byl s remízou proti třetímu Bergamu spokojený. "Bod byl namáhavý a zasloužený. Remizovali jsme s jedním z nejlepších týmů v Evropě, je to velmi důležitý výsledek. Atalanta předtím vyhrála v lize devětkrát za sebou. Kladně hodnotím kvalitní druhý poločas, v němž jsme Atalantu napadali výše, soustředili jsme se na její úbytek sil a skórovali jsme v zásadních chvílích," prohlásil bývalý kouč rodné Neapole, Empoli nebo Chelsea, s níž v minulém ročníku vyhrál Evropskou ligu.

Za "Bianconeri" srovnal ve druhém poločase z penalt Cristiano Ronaldo, druhým pokutovým kopem zařídil v 90. minutě dělbu bodů. V obou případech se hráči Bergama provinili evidentní rukou ve vápně. "Cristiano je šampion nejen díky nohám, ale i hlavě. Neuvěřitelným způsobem dokáže ustát tlak, který na něm spočívá," pochválil pětatřicetiletého Portugalce Sarri.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články