Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sankcemi zasažená Chelsea si poradila s Norwichem, Newcastle vyhrál potřetí v řadě

Sankce uvalené na majitele The Blues Romana Ambramoviče pocítí londýnští fotbalisté až později. Na výkonu se to neprojevilo a Chelsea porazila v předehrávce 30. kola Premier League Norwich 3:1. Newcastle potvrdil formu výhrou 2:1 v Southamptonu v dohrávce 21. kola a zapsal třetí výhru v řadě. Šestou porážku v řadě utrpěl Leeds, tentokrát doma nestačil 0:3 na Aston Villu. Osmý Wolverhampton deklasoval 4:0 předposlední Watford a zaznamenal nejvyšší ligovou výhru od roku 2011.

Záložník Chelsea Mason Mount střílí proti Norwichi
zdroj: ČTK/PA autor: Joe Giddens

Chelsea vedla po trefách Chalobaha a Mounta už po čtvrthodině o dvě branky a podle očekávání dovedla duel na půdě posledního celku tabulky do vítězného konce. V 69. minutě sice zdramatizoval utkání z penalty Pukki, poslední slovo ale měl v 90. minutě Havertz.

Newcastle v Southamptonu prohrával, skóre ale otočily premiérovými trefami v dresu "Strak" zimní posily Wood a Guimaraes, jenž nastoupil poprvé v základní sestavě. Svěřenci Eddieho Howea získali po Novém roce 20 bodů z osmi utkání (šest výher, dvě remízy), pouze druhý Liverpool má v Premier League lepší bilanci (22 bodů). I díky úspěšné sérii se Newcastle drží na 14. pozici deset bodů nad sestupovým pásmem, Southampton je desátý.

Leeds nebodoval ani ve druhém utkání pod vedením nového kouče Jesseho Marsche, navíc opět neskóroval. Aston Villu poslal do vedení v 22. minutě Coutinho a po změně stran přidali další trefy Cash a Chambers. "Villans" zvítězili potřetí v řadě bez inkasované branky, což se jim naposledy povedlo v roce 2009, a posunuli se na deváté místo. Leeds zůstává šestnáctý.

Anglická fotbalová liga:

19. kolo: Wolverhampton - Watford 4:0 (13. Jiménez, 18. vlastní Cucho, 21. Podence, 85. Neves).

20. kolo: Leeds - Aston Villa 0:3 (22. Coutinho, 65. Cash, 73. Chambers).

21. kolo: Southampton - Newcastle 1:2 (26. S. Armstrong - 33. Wood, 53. Guimaraes).

30. kolo: Norwich - Chelsea 1:3 (69. Pukki z pen. - 3. T. Chalobah, 14. Mount, 90. Havertz).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články