Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Šanci na rekord přebíjí žízeň po trofeji. Nejdůležitější je titul v Premier League, má jasno Salah

V debutové sezoně získal Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce anglické nejvyšší soutěže. Letos útočí se spoluhráči z Liverpoolu na titul - první od roku 1990. Mohamed Salah opět táhne "reds" a ve středečním střetnutí s Watfordem může překonat rekord legendárního Alana Shearera. Nad individuálním oceněním však ční touha zvednout nad hlavu pohár pro vítěze Premier League. Ustojí klub z Anfield Road atak obhájců titulu z Manchesteru City?      

Mohamed Salah z Liverpoolu se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Rodák z Nagrigu má příležitost stát se hráčem, který nejrychleji dosáhne na metu 50 gólů v anglické lize po přestupu do nového klubu. Pokud skóruje proti Watfordu nebo v nedělním Merseyside derby proti Evertonu v Goodison Parku, překoná maximum Alana Shearera, jenž dosáhl zmíněného milníku v 66 utkání. Salaha čekají zápasy číslo 64 a 65.

"Šance zapsat se do historie je vždy velmi lákavá, ale pro mě je teď jednoznačně nejdůležitější zisk titulu v Premier League," prohlásil šestadvacetiletý útočník.  

Vedoucí Liverpool z předchozích čtyř duelů v PL hned třikrát remizoval a přišel o podstatnou část náskoku. Před středečním programem 28. kola vede s náskokem jediného bodu před "citizens". 

"Tento týden je z mého pohledu velmi důležitý. Tři souboje v osmi dnech, z toho dva na stadionech dějinných rivalů," připomněl Salah nedělní šlágr s Manchesterem United (0:0) a blížící se derby s Evertonem. "Pokud zůstaneme v čele i po víkendu, bude to super. Pak už bude zbývat posledních devět zápasů a my budeme mít dostatek času na to, abychom se zotavili a mohli o nich přemýšlet," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
United hráli s Liverpoolem bez branek

Salahova forma vzkvétá pod liverpoolským trenérem Jürgenem Kloppem, který ho v létě 2017 vykoupil z AS Řím za 39,5 milionu liber.

Ve své první sezoně mezi anglickou elitou dal 32 gólů a výraznou měrou přispěl také k postupu klubu z města Beatles do finále Champions League, kde prohrál s Realem Madrid.  

I letošní střelecké tabulce egyptský reprezentant vládne, konkrétně se 17 brankami po boku Sergia Agüera. Navzdory faktu, že ho Klopp nečekaně využívá i uprostřed ofenzivní trojice. "Hrál jsem jako devítka často, ale na kraji se cítím lépe a střílím více gólů," vysvětlil.

"Jako střední útočník se musím více stahovat pro míče do hloubi pole a následně překonat více obránců, což vnímám jako zásadní rozdíl oproti mé klasické roli."

Klopp: Poslední šance na titul? Stoprocentně ne

S formou klíčového hráče je německý kouč spokojen na obou pozicích a myslí si, že letošní boj o titul je jedním z mnoha, které Liverpool čekají v blízké budoucnosti. 

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp objímá Mohameda Salaha
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Zároveň je přesvědčen, že si jeho svěřenci zaslouží mnohem větší uznání a respekt za konzistentní formu. Ve 27 ligových duelech v aktuálním ročníku totiž prohráli pouze jedinkrát. 

"Jsme stále v dobré pozici. Půjdeme si pro titul vším, co máme. Letos to nicméně není naše poslední šance - to je velmi důležitá věc. Je to naše první šance, a to je obrovský rozdíl. Po první příležitosti skočíte a čekáte, co se stane. Občas to klapne, občas ne. Poslední šance to však stoprocentně nebude," zakončil Klopp.

Zdroj
ČT sport, Sky Sports, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články