Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sánchez řádil a Inter vede Serii A už o šest bodů před AC, Juventus nezaváhal

Dvěma brankami Alexise Sáncheze skolili fotbalisté Interu v 25. kole italské ligy domácí Parmu, vyhráli 2:1 a tabulku vedou s náskokem šest bodů před městským rivalem AC Milán. "Rossoneri" totiž remizovali 1:1 s Udine. Třetí je s odstupem dalších čtyř bodů mistrovský Juventus, který porazil Speziu 3:0, a zastřílela si také čtvrtá Atalanta. Klub z Bergama totiž deklasoval Crotone 5:1.

Alexis Sánchez z Interu oslavuje gól v Serii A
zdroj: AP autor: Massimo Paolone

Chilský útočník Sánchez se v Parmě prosadil dvakrát v rozmezí osmi minut druhé půle, v obou případech mu asistoval Romelu Lukaku. Předposlední tým tabulky už dokázal jen snížit zásluhou Brazilce Hernaniho.

Inter i proto drží v Serii A už devět zápasů neporazitelnost a šestou výhrou za sebou využil bodovou ztrátu AC Milán. Parma naopak čeká na tříbodový zisk už šestnáct kol a zaostává o šest bodů za pozicemi znamenajícími udržení v soutěži.

AC se bez zraněného kanonýra Zlatana Ibrahimovice trápilo a na San Siru se v 68. minutě jako první prosadil Rodrigo Becao. Hosté z Udine dlouho sahali po nečekané výhře, ale v nastavení Jens Stryger Larsen zahrál v šestnáctce rukou a spolehlivý exekutor Franck Kessié z penalty nezaváhal.

Barák se radoval z vítězství

Záložník Antonín Barák přispěl k výhře Hellasu Verona 3:0 na stadionu Beneventa. Za hosty se v první půli prosadil Davide Faraoni a vlastní branku si vstřelil Daam Foulon. Po změně stran zvýšil Kevin Lasagna. Hellas poskočil na osmé místo.

Další český reprezentant Jakub Jankto odehrál za Sampdorii závěrečnou půlhodinu při venkovní remíze 1:1 s městským rivalem FC Janov. Gólfový účet derby v 52. minutě otevřel Davide Zappacosta, v 77. minutě odpověděl další obránce Lorenzo Tonelli. Sampdoria zůstala desátá a tři kola čeká na plný bodový zisk.

Bergamo na svém stadionu deklasovalo Crotone 5:1 a po čtvrté ligové výhře za sebou se vyhouplo na třetí příčku. Na vedoucí trefu Robina Gosense ještě v první půli odpověděl Simy, ale druhé dějství už patřilo jednoznačně Atalantě. Její triumf stvrdili góly José Luis Palomino, Luis Muriel, Josip Iličič a střídající Aleksej Mirančuk.

Drama v Neapoli

Neapol v dramatickém utkání remizovala v Sassuolu 3:3. Hosté v 90. minutě proměnili penaltu, ale těsně před koncem ještě z pokutového kopu inkasovali. Neapol je v tabulce šestá, Sassuolu patří devátá příčka.

Domácí poslal do vedení ve 34. minutě vlastním gólem Nikola Maksimovič, jeho spoluhráč Piotr Zieliňski rychle odpověděl trefou do správné branky. Kapitán Sassuola Domenico Berardi v nastavení úvodní půle proměnil první penaltu zápasu.

Neapolského brankáře Alexe Mereta po změně stran zachránilo břevno a tyč. V 72. minutě srovnal Giovanni Di Lorenzo a v poslední minutě ho napodobil kapitán Lorenzo Insigne z dalšího pokutového kopu. Neapol však těsný náskok neudržela, protože v páté minutě nastaveného času nezaváhal z penalty ani domácí Francesco Caputo.

AS Řím je po vítězství 2:1 na půdě Fiorentiny pátý. Ve 49. minutě otevřel skóre Leonardo Spinazzola, který za jedenáct minut vyrovnal vlastním gólem. Krátce před koncem rozhodl o vítězství hostů Amadou Diawara.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:

Sassuolo - Neapol 3:3 (34. vlastní Maksimovič, 45.+1 Berardi z pen., 90.+5 Caputo - 38. Zieliňski, 72. Di Lorenzo, 90. Insigne z pen.), AC Milán - Udine 1:1 (90.+7 Kessié z pen. - 68. Rodrigo Becao), Benevento - Hellas Verona 0:3 (25 Faraoni, 34. vlastní Foulon, 50. Lasagna), Bergamo - Crotone 5:1 (12. Gosens, 48. Palomino, 50. Muriel, 58. Iličič, 85. Mirančuk - 23. Simy), Cagliari - Boloňa 1:0 (19. Rugani), FC Janov - Sampdoria Janov 1:1 (52. Zappacosta - 77. Tonelli), Fiorentina - AS Řím 1:2 (60. vlastní Spinazzola - 49. Spinazzola, 88. Diawara), Parma - Inter Milán 1:2 (71. Hernani - 54. a 62. Sánchez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články