Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

San Sebastian se i přes porážku probojoval do Ligy mistrů. Na Villarreal zbyla Evropská liga

Fotbalisté San Sebastianu doplní v Lize mistrů ze španělské nejvyšší soutěže Barcelonu, Real Madrid a Atlético Madrid. V předposledním 37. kole sice prohráli 1:2 s třetím Atléticem, pátý Villarreal však podlehl Vallecanu a společně s Betisem Sevilla si zahraje v Evropské lize.

San Sebastian si vybojoval účast v Lize mistrů
zdroj: REUTERS

Barcelona poprvé od získání poháru pro mistra a dvou porážkách zvítězila, výhru 3:0 nad Mallorcou zařídili talentovaní hráči Ansu Fati a Gavi. Español Barcelona se po remíze 2:2 s Valencií vrací po dvou letech do druhé ligy. Hned šest týmů bude v posledním kole bojovat o setrvání v La Lize – Getafe, Cádiz, Valencii, Almerií, Celtu Vigo i Valladolid dělí dva body. Jeden z těchto týmů se připojí k Elche a Españolu, které nahradí Granada a Las Palmas.

Barcelona se rozloučila s klubovými legendami Albou a Busquetsem, kteří odehráli proti Mallorce poslední domácí ligový zápas, vítězně. Skóre otevřel již po 49 vteřinách Fati, který po přihrávce Gaviho střílel do prázdné branky. Dvacetiletý Španěl přidal druhou branku po 2. minutách, ve druhém poločase pak potvrdil výhru Gavi.

San Sebastian si navzdory porážce na hřišti Atlética Madrid zahraje základní skupinu Ligy mistrů. Na obou gólech domácích se podílel Griezmann, nejprve se v prvním poločase prosadil sám a po změně stran připravil branku Molinovi. Francouzský útočník zažívá svou nejlepší sezonu a s 15 brankami a 14 asistencemi je druhým nejproduktivnějším hráčem ligy. V závěru už pouze korigoval skóre Sörloth.

Postup San Sebastianu do Ligy mistrů mohl ohrozit už pouze Villarreal, který ale podlehl Vallecanu 1:2. Na góly De Tomáse a Palazóna stihli reagovat hosté pouze snížením po hlavičce Lo Celsa.

Español živil šanci na záchranu do úplného závěru zápasu s Valencií, jelikož předposlední tým po gólech Montese a Braithwaitea vedl na hřišti Valencie 2:1. Ve třetí minutě nastavení však překvapivě jednoduše prošel obranou hostů Lino a odsoudil soupeře k sestupu.

Španělská fotbalová liga – 37. kolo:

Almería – Valladolid 0:0, Atlético Madrid – San Sebastian 2:1 (37. Griezmann, 73. Molina – 88. Sörloth), Bilbao - Elche 0:1 (90.+2 Boye), Cádiz – Celta Vigo 1:0 (53. Sobrino), FC Barcelona – Mallorca 3:0 (1. a 24. Fati, 70. Gavi), Getafe – Pamplona 2:1 (39. Latasa, 90. Mata – 2. Ávila), Girona – Betis Sevilla 1:2 (36. Gutiérrez – 47. a 77. Iglesias), Valencie – Español Barcelona 2:2 (38. Lopéz, 90.+3 Lino – 40. Montes, 50. Braithwaite), Vallecano – Villarreal 2:1 (56. De Tomás, 63. Palazón – 83. Lo Celso).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články