Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Salah a spol. skolili Manchester City, Liverpool si po 16 letech hýčká Community Shield

Šestnáctileté čekání je u konce. Fotbalisté Liverpoolu porazili v Leicesteru úřadující šampiony Premier League z Manchesteru City 3:1 a radují se ze zisku Community Shield. Gólem a asistencí se pod úspěch "Reds" podepsal útočník Mohamed Salah.

Mohamed Salah z Liverpoolu střílí gól z pokutového kopu
zdroj: REUTERS

V prvním poločase skóroval po Salahově přihrávce krajní obránce Alexander-Arnold. Manchester City i přes střeleckou převahu v úvodním dějství branku nedal. Ve druhé půli však "Citizens" prestižní zápas vyrovnali díky důrazu letní akvizice z River Plate Álvarezovi. Argentinský útočník v malém vápně prostřelil brankáře Liverpoolu, a přestože situaci přezkoumal systém VAR kvůli možnému ofsajdu, gól platil.

Videorozhodčí byl v hlavní roli i ke konci druhého poločasu, kdy potvrdil nedovolenou hru rukou Diase a z penaltového kopu vrátil vedení "Reds" Salah. V nastavení zisk poháru potvrdil střídající Núňez, letní posila z Benfiky Lisabon.

Liverpool vyhrál anglický Superpohár pošestnácté, "Citizens" zápas o tuto trofej prohráli druhý rok po sobě. Duel se odehrál netradičně na King Power Stadium v Leicesteru, vzhledem k tomu, že na legendárním stadionu Wembley se v neděli odehraje finále ženského Eura.

Anglický fotbalový Superpohár v Leicesteru:

Liverpool - Manchester City 3:1 (1:0)
Branky:
21. Alexander-Arnold, 83. Salah z pen., 90.+4 Núňez - 70. Álvarez.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články