Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sakho byl na 30 dní suspendován, pak se rozhodne o jeho trestu

Liverpool – Minimálně měsíc se budou muset obejít fotbalisté Liverpoolu bez Mamadou Sakha. Francouzskému obránci, jenž je podezřelý z dopingu, činnost pozastavila Evropská fotbalová unie UEFA, která během té doby chce celou kauzu prošetřit a rozhodnout případně o delším trestu. Francouzskému reprezentantovi hrozí až čtyřletý distanc.

Šestadvacetiletý Sakho byl pozitivně testován po vítězném utkání Evropské ligy proti Manchesteru United 17. března. Údajně měl v těle látku napomáhající spalování tuků. Když zpráva o jeho dopingovém testu vyšla v sobotu najevo, Liverpool se rozhodl Sakha nadále nenominovat na zápasy. Klub však zdůraznil, že se nejedná o suspendaci. Pařížský rodák senegalského původu měl do úterý čas na to požádat o analýzu B vzorku, ale neučinil tak.

"Sakho nepožádal o analýzu B vzorku. UEFA tak hráče suspendovala provizorně na 30 dní. Konečné rozhodnutí učiní disciplinární a etická komise," stojí v prohlášení UEFA.

Do podobných potíží se v roce 2011 dostal jeho současný liverpoolský spoluhráč Kolo Touré, jenž byl pozitivně testován na látku na snížení váhy, kterou mu údajně doporučila manželka, a dostal šestiměsíční distanc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články