Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sadílek po ligové premiéře za PSV: Chytil jsem se přihrávkou a pak to šlo samo

Je mu devatenáct, v pátek si odbyl v dresu PSV Eindhoven premiéru v nizozemské lize a hned měl podíl na třech gólech. Záložník Michal Sadílek, který nastoupil do zápasu s Excelsiorem Rotterdam (6:0) jako náhradník, přiznal, že mu nervozitou trochu ztěžkly nohy.

Michal Sadílek
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Sadílek za A-tým PSV poprvé nastoupil v září v nizozemském poháru, ale tamní nejvyšší soutěž si vyzkoušel poprvé. "Bylo to doma, před plným stadionem. Abych byl upřímný, trochu mi v tu chvíli ztěžkly nohy. Byla to taková zdravá nervozita z toho, že je to poprvé v první lize, že je to velký moment," řekl mládežnický reprezentant v rozhovoru pro web své zastupující agentury Nehoda Sport.  

Už o poločase se dověděl, že by mohl vystřídat záložníka Jorrita Hendrixe, kterého bolel kotník. "Deset minut jsem se rozběhával, pak jsem si šel zase sednout, jenže Hendrix pak zkazil nějaký balon, trenér Van Bommel se naštval a zavolal na mě, ať se jdu zase rozběhat. A zhruba čtvrt hodiny před koncem jsem tam šel," popsal Sadílek.  

Už devětkrát byl v Eredivisie na lavičce prvního mužstva a podesáté se dočkal. Pomohlo mu i to, že starší spoluhráče dobře zná. "To určitě, s áčkem jsem od začátku sezony, kluky znám a pomohli mi i teď. Chytil jsem se hned dobrou přihrávkou a pak to šlo samo," vzpomínal Sadílek.

Na hřiště přišel v 78. minutě za stavu 3:0 a domácí v závěru stihli přidat další tři branky. "Já byl vlastně namočený ve všech třech gólech. Při prvním jsem vyhrál hlavu ve středu hřiště, při pátém to byla ta přihrávka středem a šestá akce šla taky přese mě," uvedl odchovanec Slovácka.

Jestli mu úspěšný debut pomůže k většímu prostoru v A-týmu PSV, ale zatím netuší. "Nechci moc předbíhat, byl to skvělý zážitek, ale žiju ze zápasu na zápas. Je mi v podstatě jedno, jestli hraju Eredivisie za áčko nebo Youth League za devatenáctku. Rozdíly v tom nedělám, všude se chci prezentovat úplně stejným způsobem a pomáhat týmu," konstatoval kapitán eindhovenského týmu do devatenácti let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články