Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Sadílek: Nominaci do áčka beru jako zúročení sezony, kterou nikdo neočekával

Jako odměnu za uplynulý ročník vnímá záložník Michal Sadílek premiérovou nominaci do seniorské reprezentace. Devatenáctiletý talent se dokázal prosadit do prvního týmu PSV Eindhoven a v nadcházejících dnech chce zabojovat, aby se v červnových domácích zápasech kvalifikace mistrovství Evropy s Bulharskem a Černou Horou dostal na hřiště.

Michal Sadílek v dresu PSV Eindhoven
zdroj: twitter.com/Sportnieuws.nl

"Pocity jsou nádherné. Je to takové zúročení celého roku, jak se vyvíjel. Řekl bych, že takovou sezonu nikdo neočekával. Rodina, manažer ani spoluhráči v klubu nečekali, že tak rapidně půjdu nahoru. Jsem nesmírně rád, že teď přišla i nominace do áčka, i když mi samozřejmě pomohlo i to, že je hodně zraněných hráčů," řekl Sadílek.

"Budu se od zítřka účastnit takového minikempu v Praze a uvidíme, jak se mnou trenéři budou počítat. Já se na tréninku budu snažit ukázat co nejvíc, a když se podaří nasbírat nějaký start a minuty, budu jenom rád," doplnil mladý středopolař.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý nominoval na Bulharsko a Černou Horu

O možné reprezentační pozvánce se poprvé dozvěděl od trenéra národního týmu do 21 let Karla Krejčího. "Mně už včera volal, že bych měl být nominovaný do áčka a že s jednadvacítkou nepojedu, ale ještě to nebylo oficiální a moc se nevědělo," přiznal Sadílek.

"Dneska jsem se zúčastnil exhibice na své bývalé škole v Hradišti, a když jsme šli do kabiny, tak mi jeden trenér Slovácka z mobilu přečetl, že jsem oficiálně nominovaný do áčka. Samozřejmě jsem to nečekal, protože jsem počítal s tím, že budu v jednadvacítce. Potěšilo mě to, ale ne, že bych se teď nějak bál. Beru to, jak to přichází, a jsem rád, že jsem teď dostal takovou odměnu," přidal odchovanec Slovácka.

Během nedávno skončeného ročníku odehrál za A-tým Eindhovenu 13 soutěžních utkání, ve kterých si připsal jeden gól a dvě asistence. Pevnější pozici měl především na jaře, ale už v závěru podzimní části si odbyl premiéru v Lize mistrů proti Interu Milán a za PSV také skóroval v nizozemské lize proti Alkmaaru.

"Osobní sny se mi určitě splnily, měl jsem tam nějaké milníky jako Ligu mistrů, první gól, první start, reprezentaci. Na druhou stranu to týmově nebylo povedené, nemáme s PSV trofej, takže to bylo určité zklamání," konstatoval Sadílek.

Mrzelo ho, že svěřenci Marka van Bommela po výborném startu do sezony, kdy vyhráli 16 z úvodních 17 ligových zápasů, na jaře několikrát klopýtli a nakonec v Eredivisie skončili druzí o tři body za Ajaxem. Amsterdamský celek překvapivě došel až do semifinále Ligy mistrů a k nizozemskému titulu přidal i triumf v domácím poháru.

"Nepomohla nám zimní přestávka a dá se říct, že na jaře jsme se potýkali s nějakým poklesem formy nebo s únavou. Ajaxu pomohl i rytmus, že měli dva zápasy týdně, zatímco my měli celé jaro jen jeden týdně. Ajax vyhrál zaslouženě. V Lize mistrů i v nizozemské lize hrál super fotbal a nezbývá nám než sklopit hlavu a přesunout se do další sezony," zakončil Sadílek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články