Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sadílek k nizozemské lize: Začít až za pět měsíců? Nedokážu si to představit

Fotbalového reprezentanta Michala Sadílka čeká nejspíš pořádně dlouhé léto bez fotbalu. Zbývající část nizozemské ligy totiž nejspíš bude zrušená, záložník Eindhovenu tak teď čeká na oficiální potvrzení rozhodnutí tamní vlády.

Michal Sadílek v dresu PSV Eindhoven
zdroj: twitter.com/Sportnieuws.nl

"Vím, že má UEFA zasedání s holandským fotbalovým svazem. Když Belgičani ukončili taky soutěž, tak na ně UEFA hodně tlačila, aby to nepřerušili a snažili se to nějak dohrát," říká Sadílek.

V Belgii ale sezona oficiálně stále ještě neskončila. Verdikt vedení soutěže měla formálně schválit valná hromada 24 klubů z první a druhé ligy, ale její zasedání bylo už dvakrát odloženo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sadílkovi skončila v Nizozemsku sezona předčasně

To v Eridivisie zbývalo odehrát sedm kol. Už dříve proti pokračování soutěže vystoupily tři ze čtyř vedoucích týmů tabulky – včetně Eindhovenu, jehož dres obléká právě Sadílek.

"Teď momentálně to kvituju, ale když musím přemýšlet, že začneme za čtyři až pět měsíců, tak si nedokážu představit, jak to bude vypadat," dodává.

Dvacetiletý hráč je nyní už zpět doma v Česku. Doposud trénoval individuálně s vidinou červnového startu, ale ukončení letošního ročníku nejvyšší soutěže v Nizozemí výrazně změní jeho plán přípravy.

"V pátek nám přijde oficiální zpráva od klubu, takže čekám a podle toho pak budu pokračovat v plánu. Nebo si dám volno," plánuje.

Vedle Eindhovenu vyzvali vedení ligy k jejímu ukončení také zástupci Ajaxu Amsterdam a Alkmaaru. Tabulku aktuálně vede Ajax díky lepšímu skóre před Alkmaarem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články