Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

S Plzní jdeme do neznáma, tvrdí Guardiola

Barcelona (Španělsko) - Obletovaný trenér Barcelony Pep Guardiola se před dvěma lety "spálil", když jeho hvězdný tým v základní skupině Ligy mistrů doma podlehl ruské Kazani a pak si musel vyslechnout mnoho posměšných narážek. Ve středečním duelu s Plzní, která také na Nou Camp dorazila v roli jasného outsidera, je proto kouč Katalánců obezřetný a svůj tým nabádá k plné pohotovosti.

Cesc Fabregas
zdroj: AP Photo autor: Alberto Saiz

Guardiola si nepřipouští jinou variantu, než že Barca z následujícího dvojutkání s Plzní získá šest bodů a zajistí si pohodlný postup do osmifinále soutěže, kde obhajuje titul. "S Plzní jdeme tak trochu do neznáma a musíme být opatrní. Abych byl upřímný, tak před dvěma dny jsem o tom týmu nic nevěděl, ale teď už to je jiné. Mám poznatky o jejich hře, opravdu Plzeň musíme brát vážně, vyřadili Rosenborg, Kodaň... Neberte to jako frázi," prohlásil Guardiola.

Pavel Horváth k souboji s Barcelonou

"Snad můžeme být soupeřem, který snese určité měřítko. Že jsme schopni jim to znepříjemnit. Větší zápas na klubové úrovni než proti Barceloně teď asi není. Takže není důvod se netěšit."

Sám si možná vybavil předloňský "zážitek", kdy "Barca" senzačně prohrála s Kazaní. "Už jsme zažili zápasy s týmy, které třeba neměly takové jméno, ale o to větší nám pak nadělaly problémy. Co bude na zápase s Plzní nejtěžší? Už jen to, že jde o Ligu mistrů. Tam není žádný zápas jednoduchý. Že jsme třeba o Plzni tolik nevěděli, neznamená, že k ní nemáme respekt. V pohárech to tak bývá, že narážíte na týmy, které tolik známé nejsou," vysvětloval zaujatě Guardiola.

Fotbalisté Barcelony
zdroj: AP Photo autor: Alberto Saiz

Když prý analyzoval hru Plzně, zaujal jej hlavně její špílmachr Pavel Horváth a také další záložník Václav Pilař. "My zase budeme hrát naši rychlou hru. Snad najdeme volné prostory, ze kterých se dostaneme do šancí," uvedl strůjce tří triumfů Barcelony ve španělské lize a dvou v Lize mistrů.



Barcelona pod vedením Guardioly, který v katalánském velkoklubu vyrostl, získala v minulých sezonách ohromujících 12 trofejí z 15 možných, o které usilovala. Čtyřicetiletý trenérský "zázrak" je pyšný na to, že vede k úspěchům svůj milovaný tým. "Pro mě je velké štěstí, že jsem udělal lídra z klubu, který je mým domovem. Kdekoliv budu, dál budu pokračovat ve stejné práci, ale stejně nic nevykompenzuje radost z toho, že jsem teď v Barceloně, se kterou jsme toho tolik dosáhli," líčil hrdý Katalánec.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň odletěla do Barcelony
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články