Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

S Nezmarem jsem mluvil. Chci ale zůstat v Kasimpase, říká o zájmu Slavie Pavelka

Zatímco v Česku se na Štědrý den všichni připravovali na slavnostní večeři a předávání dárků, David Pavelka ho prožil v Turecku poněkud živěji, mistrovským utkáním. Za Kasimpasu naskočil do ligového duelu s Basaksehirem. Šestadvacetiletý středopolař si ale už na situaci zvykl a domů ho to zatím netáhne. A to i přes fakt, že v poslední době byl v kontaktu se sportovním ředitelem Slavie Janem Nezmarem.

"Samozřejmě bych radši strávil Štědrý den s rodinou. Není to ono, ale už jsem si trochu zvykl, už jsem to nevnímal tak jako ten první rok," řekl Pavelka. "Udělali jsme si s manželkou a dětmi Štědrý den dříve, v pátek, v sobotu jsem pak byl na hotelu. Děti jsou malé a naštěstí to ještě nevnímají," doplnil člen širšího kádru reprezentace.

V Istanbulu se mu podařilo sehnat i vánoční stromek. "Loni jsme trochu panikařili, ale letos to bylo v pohodě. I když jsme ho sehnali až napodruhé, ten první stromek nebyl moc pěkný. Kapra jsme nesháněli, my jsme řízkoví, takže jsme si udělali řízek s bramborovým salátem," řekl.

Přestože je Turecko muslimskou zemí, v Istanbulu byla na některých místech vánoční výzdoba. "Musím říct, že se snaží. Vánoční výzdoba, to tam není úplně neobvyklý jev. I když oni spíše slaví příchod nového roku, takže je vše směřované k 31. prosinci. Počasí moc vánoční nebylo," uvedl.

Jeho celek s vedoucím týmem turecké ligy Basaksehirem prohrál 1:2 gólem ze 70. minuty. "Zápas byl relativně vyrovnaný, ale musím uznat sílu toho soupeře. Není to úplně typický turecký klub, je velmi dobře organizovaný," uvedl Pavelka.

Spekulovalo se, že o něj má zájem Slavia. Pavelka by ale rád zůstal v Kasimpase. "Na rovinu řeknu, že jsem byl v kontaktu s Honzou Nezmarem, který sondoval situaci. Ale má priorita je jasná, na prvním místě chci pokračovat v Kasimpase. Pokud to půjde, zůstal bych. Případně pak někde jinde v cizině. Na návrat do Čech teď nejsem úplně nastavený," řekl.

"Mám štěstí v tom, že klub funguje v pořádku. Jsem spokojený, v Istanbulu se dobře žije a celkově se zlepšila i bezpečnostní situace v Turecku," uvedl bývalý hráč Sparty Praha, Slovácka a Liberce.

V uplynulém roce patřil stabilně do základní sestavy Kasimpasy. "Odehrál jsem vše kromě jednoho zápasu, kdy jsem byl vykartovaný. Říká se, že druhá sezona bývá těžší, na člověka už jsou větší nároky. Na tureckou ligu jsem si zvykl, jen jsem si na moje poměry docela málo zaútočil. Ale prostě takovou máme taktiku a musím to respektovat," podotkl Pavelka.

Kasimpasa je jedenáctá v tabulce. "Výsledkově to mohlo být lepší, z mého pohledu jsme měli na více bodů. Na první pětku to není, ale na současné jedenácté, dvanácté místo nepatříme," konstatoval.

Mrzí ho, že letos nehrál v reprezentaci. "Chybu hledám hlavně u sebe. Nějaké šance jsem dostal, kromě zápasu v Německu, který se mi vůbec nevyvedl, jsem podle mě vyloženě nepropadl. Na jednom srazu jsem nemohl být ze zdravotních důvodů, šanci dostali jiní kluci a využili ji. Snažím se makat a věřím, že je jen otázkou času, kdy do reprezentace zase nakouknu," dodal Pavelka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články