Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

S Lafatou a novým impulsem jde Jablonec do sezony

Gambrinus ligu otvírá zápas Jablonce s Baníkem. Klub po pět sezon úspěšně vedl František Komňacký, jenže v loňské sezoně byl Jablonec stínem týmu, který předtím pravidelně atakoval pohárové příčky, a dokonce bojoval i o titul.

Jablonec zvlášť po zimní pauze naprosto propadl, jeho problémy v obraně pak nejlépe vykreslila ostudná prohra 4:2 v zápase na Žižkově. Ani David Lafata, který loni vystřílel nejvíce gólů v historii Gambrinus ligy, nezastavil úpadek týmu.

"Cítím, že by mužstvo potřebovalo nový impulz, asi jsem už okoukaný," sypal si popel na hlavu právě po prohře pod žižkovskou věží Komňacký. Ten po sezoně skončil a nahradil jej úspěšný trenér Hradce Václav Kotal. "Do Jablonce přicházíme s Michalem Šmardou a Honzou Stejskalem proto, abychom vrátili klub tam, kde byl v minulých sezonách," má jasno Kotal.

Právě Kotal, který preferuje rozestavení 3-4-3, by měl poskytnout potřebný nový impuls a zároveň s týmem dále předvádět atraktivní fotbal. "Loni po výborném podzimu přišlo obrovské zklamaní z jarních výkonů. Budeme tedy usilovat o navázaní na úspěchy z předchozích sezon, chceme se pohybovat kolem čtvrtého až pátého místa a hrát atraktivní fotbal," řekl sportovní ředitel Flodrman.

Názor experta

Mark Smith: "Jablonec má vyzkoušený herní systém, který stojí okolo produktivního Davida Lafaty. Ten však docela nahlas říkal, že by chtěl do Sparty. Jablonecký odpor k prodeji by tak mohl ohrozit šance týmu na sezonu."
Opora týmu: "Lafata. Kdo jiný."
Vycházející hvězda: "Jan Kopic je univerzální záložník, který by měl navázat na loňské výkony."
Tip na umístění: 6.

Nejlepšího ligového střelce se snažila získat Sparta, ale i přes Lafatův zájem se nakonec jeho stěhování na Letnou neuskuteční. V Baumitu skončili tři zkušení hráči. Bývalý kapitán Petr Pavlík a Marek Jarolím si hledají angažmá, Petr Zábojník nemůže pokračovat kvůli zdravotním problémům. Severočeský klub přivedl mladé hráče Marka Kyselu, Dominika Simerského, zajímavou posilu Lukáše Zoubeleho z Teplic. Zřejmě největším letním transferem je pak navrátilec Tomáš Čížek.

Novým kapitánem bude od příští sezony Karel Piták. "V posledních dvou přípravných zápasech v Rakousku jsem z toho měl dobrý pocit, v generálce jsme se vrátili na zem, ale liga je něco jiného," řekl hráč po prohře s Varnsdorfem.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec před ligou

Přestupy

Příchody:
Tomáš Čížek (Novosibirsk), Jiří Valenta (Žižkov, z hostování), Lukáš Zoubele (Teplice), Dominik Simerský (Brno ZH), Marek Kysela (Inter Milán).

Odchody:
Jan Vošahlík (Slavia, na hostování), Luděk Frydrych (Pardubice), Josef Just (Varnsdorf NH), Petr Pavlík, Petr Zábojník, Marek Jarolím, Daniel Kocourek (hledají si angažmá) .

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články