Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

S Kariusem je něco špatně. Mít Tolgu, tak ho vystřídám, prozradil manažer Besiktase

Z Liverpoolu odešel po hodně nepovedeném finále Ligy mistrů s nálepkou chybujícího brankáře a reputaci si Loris Kariur příliš nezlepšil ani v Turecku. Během dvouletého hostování v Besiktasi už předvedl několik minel a po té poslední z ligového utkání se už neudržel ani kouč Senol Günes, jenž prohlásil, že s německým gólmanem je něco špatně.

Loris Karius v dresu Besiktase
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Seskimphoto

Stačil jeden zápas, poslední finále Ligy mistrů. Do té doby si držel Loris Karius pověst průměrného brankáře, který v dresu Liverpoolu střídá dobré výkony s těmi horšími. Od duelu v Kyjevě, kde i vinou jeho dvou velkých minel prohráli "reds" 1:3 s Realem Madrid, se však Loris Karius trápí a má nálepku "díry".

Nic na tom nezměnilo zatím ani angažmá v tureckém Besiktasi, kde hostuje na dva roky.

Už od úvodu o něm fanoušci měli pochyby a německý brankář je za celou dobu nedokázal přesvědčit. Naposledy příznivce pobouřil v sobotním duelu s Konyasporem. Jednoduchá střela, kterou měl chytit, skončila za jeho zády a hosté vyrovnali 1:1. Z tribun se v ten moment okamžitě začal linout silný pískot.

Karius po tomto incidentu údajně chtěl v poločase střídat, ale kouč Senol Günes ho nechal dochytat. Besiktas nakonec díky trefě Shinji Kagawy z nastavení vyhrál 3:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále Ligy mistrů Real - Liverpool

Turecký trenér gólmana, který v ročníku za svá záda pustil už 37 střel, dlouho hájil, ale po tomto střetnutí se i on pustili do tvrdé kritiky. "Góly jdou za ním. Stagnuje. Něco je špatně s jeho energií, motivací a entuziasmem pro hru," řekl šestašedesátiletý kouč.

Besiktas obecně dostává hodně gólů. V ligové sezoně jich bylo už 37 a v posledních třech duelech jich tým z hlavního města inkasoval hned 7. Karius, který v sezoně chyběl jen ve třech ligových duelech, proto udržel jen pětkrát čisté konto, což je na třetí celek tabulky málo.

Günes má pocit, že se Karius zatím v Instanbulu necítí dobře a problémy s fanoušky jsou v jeho případě dlouhodobé. "Je to tak už od začátku. Necítí se být součástí týmu. Nedokázali jsme to vyřešit a částečně za to můžu i já," přiznal.

Zároveň však prozradil, že mít k dispozici zkušeného brankáře Tolgu Zengina, Karius by putoval na lavičku. "Ano, měl i smůlu, ale něco je špatně. Je to talentovaný gólman, jenže něco nefunguje a máme problémy. Kdybych měl stále Tolgu, nechal bych chytat jeho," dodal.

Zvedne se ještě Karius, nebo jeho pád bude nadále pokračovat?

Zdroj
ČT24, ESPN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články