Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

S Anglií si to můžeme rozdat jako ve Slavii v Lize mistrů, burcuje Souček před šlágrem kvalifikace

Přehnaným respektem k semifinalistům mistrovství světa Tomáš Souček rozhodně netrpí. Opora pražské Slavie věří, že česká reprezentace může v utkání kvalifikace mistrovství Evropy porazit favorizovanou Anglii a napravit březnový debakl 0:5 z Wembley. Souboj s Albionem je pro něj výjimečný i proto, že Premier League je jeho nejoblíbenější soutěží. Přímý přenos sledujte v pátek od 20:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tomáš Souček ze Slavie se raduje z gólu v Jablonci
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Už do Wembley jsem se strašně těšil. Bylo to tam úžasné, ale naše hra a výsledek mi nadšení trošku srazily. Teď v Edenu můžeme napravit všechno, co se stalo, a pomoct si ve skupině. Věřím, že to zvládneme," řekl Souček.

Pětigólový debakl z úvodního kvalifikačního střetnutí už ho nestraší. "Je to nepříjemné, ale už jsme si to probrali. Udělali jsme tam hodně chyb. Vůbec se nám to nepovedlo herně ani výsledkově. Myslím, že v pátek toho musíme hodně změnit," upozornil Souček. "Je obrovskou motivací uhrát něco s Anglií nebo ji zvládnout porazit. Hrajeme doma - věřím, že celý tým do toho půjde naplno a nepůjdeme si to jen užít," přidal.

Premier League, kde hrají téměř všichni angličtí reprezentanti, pravidelně sleduje. "Já ji mám nejradši ze všech lig. Vím, že jsou tam hráči s obrovskou kvalitou, neztrácejí míče. Když koukám na zápasy, tak mám v hlavě i to, že bych se od nich pořád chtěl víc a víc učit," přiznal Souček, jenž odmalička fandí Arsenalu.

V současném reprezentačním výběru je spolu s ním celkem sedm fotbalistů ze Slavie, kteří na podzim odehráli dva těžké duely ve skupině Ligy mistrů. Souček věří, že zkušenosti proti Interu Milán a Dortmundu upotřebí i v dresu národního týmu.

"Mně osobně to určitě pomůže. V Anglii nejsou lepší hráči než v Dortmundu nebo v Interu, je to stejná vrstva. Věřím, že tyhle zkušenosti jsou k nezaplacení a s Anglií si to můžeme rozdat tak, jak si to Slavia rozdává se soupeři v Lize mistrů."

Šance české reprezentace rozebral i Fotbal fokus podcast:

Jednou z největších hvězd Albionu je útočník Raheem Sterling z Manchesteru City, jenž ve Wembley nastřílel českému týmu hattrick. S dalším rychlým křídelním hráčem Jadonem Sanchem se Souček na hřišti potkal už během zápasu LM s Dortmundem.

"Určitě se dají uhlídat. Věřím, že to zvládneme, že se s nimi popereme a nebudeme se jich bát. Důležité bude jim neotevřít prostor, aby se nerozběhli do dlouhého náběhu. Když to dobře zavřeme, nebudou mít takové možnosti," upozornil rodák z Havlíčkova Brodu.

Má radost, že se páteční utkání uskuteční na slávistickém stadionu v Edenu. Jedním z důvodů je i možnost nechat si místo v šatně. "Jsem domluvený s kustody, že mi tam jen dají jmenovku a půjdu na svoje. Ti, kdo nejsou nominovaní, si to budou muset vyklidit. My hráči z nároďáku si místo necháváme. Jsem tam zvyklý a mám to tam rád," zakončil Souček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články