Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Ruský útočník Prudnikov se zapojil do sparťanské přípravy

Praha - První trénink v novém působišti má za sebou ruský útočník Alexander Prudnikov, který byl na rok zapůjčen do Sparty Praha ze Spartaku Moskva. Mladý fotbalista se podle svých slov o nabídce dozvěděl před dvěma týdny a dlouho prý neváhal. I proto, že Sparta je podle něj v Rusku velmi populární klub a dobře mu o ní referoval Radoslav Kováč, někdejší sparťanský záložník.

Podle Prudnikova existovaly i jiné nabídky. "Jenže Sparta byla nejkonkrétnější, a tak jsem neváhal a přijal," svěřil se fotbalista po první přípravě s novými spoluhráči. Důležité prý bylo, že v Moskvě má Sparta dobrý zvuk. "Obecně řečeno je Sparta v Rusku velmi populární klub. Není divu, hrála několikrát s ruskými celky v evropských pohárech a dařilo se jí. Mně o mužstvu hodně vyprávěl Radek Kováč a dal mi jen ty nejlepší reference," vysvětlil Prudnikov. 

Na český fotbal má i jiné vzpomínky, neboť v ruském dresu nastoupil proti českým vrstevníkům ve finále ME sedmnáctek v roce 2006 a vstřelil první gól pozdějších vítězů. "Všiml jsem si tehdy především dvou hráčů a jedním z nich byl záložník, který teď hraje ve Spartě na levé straně zálohy - Martin Zeman," řekl fotbalista, který prý nemá obavu z neznámého prostředí. "Jsme koneckonců všichni Slované, takže se snad pochopíme i mimo trávník," dodal ruský talent.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články