Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Rusko vstoupilo do Konfederačního poháru skalpem Nového Zélandu

Petrohrad - Hostitelé prestižního turnaje splnili roli favorita. O jejich triumfu 2:0 rozhodl vlastní gól Michaela Boxalla, který nešťastně překonal brankáře Marinoviče, a přesný zásah Fjodora Smolova. Ve skupině A ještě změří síly s úřadujícími mistry Evropy z Portugalska a následně s reprezentačním výběrem Mexika.     

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání poháru FIFA: Rusko - Nový Zéland

Rusové měli od začátku převahu a v sedmé minutě hlavičkoval Vasin do tyče. Nemuseli však smutnit dlouho, neboť po půlhodině hry otevřeli skóre. Glušakovův oblouček skončil na brankové konstrukci, ale vracející se obránce Boxall tečoval míč do vlastní sítě.

Sborná i ve druhé půli soupeře přehrávala, jenže neproměňovala šance. Až v 69. minutě vstřelil druhou branku zblízka útočník Smolov, kterého v šestnáctce našel Samedov. Debut na Poháru FIFA jí proto vyšel, naopak Nový Zéland se opět nedočkal premiérového vítězství. Na turnaji konfederačních šampionů prohrál devátý z deseti zápasů.

Fotbalový Pohár FIFA v Rusku:

Skupina A: Rusko - Nový Zéland 2:0 (1:0)

Branky: 31. vlastní Boxall, 69. Smolov. Rozhodčí: Roldán (Kol.). Bez karet. Diváci: 50.251.

Rusko: Akinfejev - Samedov, Džikija, Vasin, Kudrjašov, Žirkov - Jerochin (77. Tarasov), Glušakov, Golovin - Smolov (90. Mirančuk), Poloz (64. Bucharov). Trenér: Čerčesov.

Nový Zéland: Marinovic - Colvey (83. Patterson), Smith, Durante, Boxall, Wynne - Barbarouses (61. Tuiloma), McGlinchey, Thomas - Rojas (71. Smeltz), Wood. Trenér: Hudson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články