Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Rummenigge z Bayernu: Blatter je jako Mubarak

Frankfurt nad Mohanem – Předseda představenstva Bayernu Mnichov Karl-Heinz Rummenigge podrobil už poněkolikáté ostré kritice prezidenta FIFA Seppa Blattera, jemuž vyčítá liknavý přístup k reformám. Bývalý vynikající útočník přirovnal dlouholetého šéfa světového fotbalu k sesazenému egyptskému prezidentovi Husnímu Mubarakovi.

Sepp Blatter a Mohamed bin Hammám
zdroj: AP autor: Lai Seng Sin

"Mubarak si také ještě před rokem nedokázal představit, že ho vyženou z jeho úřadu. Blatter nemá dobrou image. Prezident FIFA musí převzít odpovědnost za to, co se v jeho organizaci děje. Je na něm, aby tam všechno bylo korektní, seriózní a čisté," řekl Rummenigge.

Dvojnásobný držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy by Blatterovi poradil, aby začal rychle jednat. "Než to udělá jeho nástupce nebo přijde revoluce zvenčí. Na jeho místě bych to udělal a řídil bych se heslem: pokud něčemu nemůžu zabránit, raději to udělám sám," uvedl Rummenigge, jenž je prezidentem Asociace evropských klubů (ECA).

Pokud reformy nepřijdou, hrozí Rummenigge odštěpením klubů od kontinentálních svazů. "Kluby jsou nespokojené. FIFA a UEFA potřebují kluby, aby mohly pořádat mistrovství světa a Evropy, ale kluby nepotřebují je. Teoreticky bychom mohli hrát bundesligu i Ligu mistrů bez federací," dodal mistr Evropy 1980 a vicemistr světa 1982 a 1986.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články