Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rozlícený majitel PAOK vychladl a za pistoli u pasu se omluvil

Majitel fotbalového klubu PAOK Soluň Ivan Savvidis se omluvil za své nedělní chování, které vedlo k zastavení řecké ligy. Bohatý rusko-řecký obchodník vtrhl v utkání proti AEK Atény s pistolí za pasem na hřiště, když rozhodčí neuznal branku Fernanda Varely. "Chci se omluvit fanouškům PAOK, všem řeckým příznivcům a fotbalové komunitě na celém světě," uvedl osmapadesátiletý Savvidis.

Ivan Savvidis
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Antonis Nikolopoulos

"Neměl jsem žádné právo takhle vstoupit na hřiště. Rozhodně jsem se nechtěl s nikým střetnout a také jsem nikoho neohrozil," dodal Savvidis, na kterého je prokuraturou vydán zatykač. Ten se týká jeho vniknutí na hřiště, ale nikoli faktu, že byl ozbrojen.

Proti zastavení fotbalové ligy, ke kterému v pondělí sáhla řecká vláda, se postavili majitelé klubů. Podle nich to pro hráče i funkcionáře znamená existenční ohrožení. "Nic jiného to nikomu nepřinese," řekl prezident ligy Jorgos Stratos po jednání na ministerstvu sportu. "Žádal jsem o co nejrychlejší řešení, ale žádný termín (opětovného zahájení soutěže) nebyl stanoven," dodal.

PAOK Soluň také s okamžitou platností suspendovala Asociace evropských fotbalových klubů (ECA). Zdůvodnila to zásadním narušením důvěryhodnosti a sportovních principů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články