Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Rozladěný Rosický: Arsenal uplatnil opci, ale od té doby nehraju

Praha - Reprezentační kapitán Tomáš Rosický sice od londýnského Arsenalu obdržel v květnu novou roční smlouvu, ale od trenéra Arséna Wengera dostával v závěru sezony minimum prostoru. Rosický o budoucnosti nechce spekulovat, s "Kanonýry" prý určitě zahájí letní přípravu. "Já si to nějak nevysvětluju a nevím, jak tohle mám komentovat. Od té doby, co trenér tu opci vzal, už jsem nebyl ani na lavici," posteskl si Rosický.

Tomáš Rosický
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Wenger ho nezařadil do sestavy ani pro vítězné finále Anglického poháru proti Aston Ville (4:0), což nechápe. "Mně to také nedává žádný smysl. Když nejste ani v nominaci, tak je to obrovské zklamání. Kdybych vypadl i z tréninkového tempa, byl by to problém," uvedl zkušený středopolař, který do Arsenalu přestoupil v roce 2006 z Dortmundu.

V uplynulé sezoně zasáhl do 24 soutěžních zápasů a vstřelil tři góly. Nejvíc byl využíván od ledna do března, poté hrál opět jen sporadicky. Už od začátku letošního roku ale měl signály, že ho Arsenal bude chtít udržet. "Trenér mi už v lednu naznačoval, že tu opci asi vezme. Po nároďáku, který byl v březnu, mi řekl, že mě nenechá odejít. Tím to končí. Začnu přípravu i sezonu v Arsenalu a to je můj nejbližší plán," prohlásil Rosický.

Přestože o své budoucnosti příliš mluvit nechce, evropský šampionát ve Francii je pro něj důležitým cílem. "Euro je můj bod, ke kterému se dlouhodobě upínám. Ať už reprezentační, nebo i klubovou kariérou. To asi hovoří za všechno," dodal autor 22 reprezentačních branek.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba před Islandem: Jsem rád, že se do obrany vrátili Sivok s Kadeřábkem
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články