Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rozjetý Stuttgart chce zaskočit obhájce Barcelonu

Praha - Druhou polovinou úvodních osmifinálových zápasů pokračuje v tomto týdnu fotbalová Liga mistrů. Dnes zasáhne do boje obhájce titulu Barcelona, kterou čeká duel na hřišti obrozeného Stuttgartu, druhého nejlepšího týmu v jarní části německé bundesligy. V souběžně hraném utkání přivítá Olympiakos Pireus francouzské Bordeaux s českým reprezentantem Jaroslavem Plašilem. Zápas Stuttgartu s Barcelonou sledujte v přímém přenosu od 20:45 na programu ČT4 nebo webu ČT24. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Stuttgart prohrál jediný jarní zápas a pod novým koučem Christianem Grossem poskočil ze sestupových pozic už do horní poloviny bundesligové tabulky. O víkendu se rozjetý celek nabil dalším sebevědomím, když zničil domácí Kolín nad Rýnem vysoko 5:1. Čtyřmi góly se při návratu na hřiště blýskl uzdravený útočník Cacau. 

Pro Stuttgart je duel s hvězdnou Barcelonou velkou událostí. Po vstupenkách na utkání se jen zaprášilo, na stadionu prý nezbude jediné volné místo. "Nemáme co ztratit, na druhou stranu je to pro nás hrozně moc prestižní. Věřím, že fanoušci půjdou domů s dobrými pocity," řekl Gross, který převzal Stuttgart dva dny před rozhodujícím zápasem ve skupině proti rumunskému klubu Unirea Urziceni. Německý tým tehdy zvítězil 3:1.

Na španělské soupeře však Stuttgart neumí zahrát, z posledních deseti duelů získal jen tři body za remízy. Naopak Barcelona s německými kluby už třináctkrát po sobě neprohrála a venku nenašla v Lize mistrů přemožitele v uplynulých dvou sezonách. "To ale nic neznamená. Stuttgart se zlepšuje, je to velmi nebezpečný tým. Když nebudeme opatrní, dostaneme se do problémů," varoval kapitán Barcelony Carles Puyol.

Pireus spoléhá hlavně na své fanoušky

Olympiakos Pireus spoléhá před soubojem s favorizovaným Bordeaux na bouřlivé domácí prostředí. Před horkokrevnými řeckými fanoušky prohrál jediný z posledních patnácti duelů v evropských pohárech, navíc desetkrát z předchozích třinácti domácích zápasů neinkasoval. Olympiakosu budou v jubilejním 200. zápase v evropských pohárech chybět Diogo a Luciano Galletti.



Bordeaux je největším překvapením soutěže. Na podzim ovládlo základní skupinu, v konkurenci Bayernu Mnichov a Juventusu Turín ztratilo jen dva body. Francouzský šampion září i mimo svůj stadion, kde vyhrál čtyři z posledních sedmi duelů Ligy mistrů. Hosté postrádají před úterním soubojem jen zraněného kapitána Diarru. Český záložník Plašil sice v minulém týdnu utrpěl výron kotníku, ale podle nejnovějších informací by měl nastoupit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články