Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rozjetý Juventus zajíždí do Lyonu, Real hostí na Bernabeu polskou Legii

Lyon – Pět soutěžních utkání, pět vítězství při skóre 14:1 – taková je aktuální bilance turínského Juventusu. Ve skupinové fázi Ligy mistrů prozatím italský šampion neinkasoval a do Lyonu přicestuje s touhou odskočit francouzskému celku na rozdíl čtyř bodů. V případě triumfu si může před domácí odvetou, která proběhne za dva týdny, vypracovat rozhodující náskok v boji o postup. Přímý přenos utkání Lyon - Juventus sledujte od 20:45 na programu ČT sport a našem webu.

Paulo Dybala v dresu Juventusu
zdroj: Reuters

"Stará dáma" po porážce s Interem Milán v polovině září jen a jen vítězí. Naposledy zdolala Udine 2:1, jemuž nepomohla ani premiérová trefa českého benjamínka Jakuba Jankta. Oba góly Juventusu zaznamenal argentinský útočník Paolo Dybala. Ve Francii by jej měl na hrotu doplnit krajan Gonzalo Higuaín, kterého kouč Massimiliano Allegri po reprezentační přestávce o víkendu posadil mezi náhradníky.

Lyon momentálně neprožívá ideální období. Prohrál tři ze čtyř předešlých duelů, během nichž ani jednou neskóroval. Pozitivní zprávou je nicméně uzdravení nejlepšího střelce mužstva Alexandre Lacazetteho, který nebyl k dispozici od 10. září. V pátečním utkání na půdě Nice, vedoucího mužstva francouzské nejvyšší soutěže, odehrál závěrečnou půlhodinu a je pravděpodobné, že proti Juventusu nastoupí od začátku.

Ve druhém duelu skupiny H povede Dinamo Záhřeb poprvé v Lize mistrů kouč Ivajlo Petev. Jeho svěřenci jsou po dvou zápasech bez bodu, což se pokusí změnit proti Seville, vítězi posledních tří ročníků Evropské ligy. Španělský tým přijede do chorvatské metropole s jednoznačným cílem – zvítězit a zůstat na postupové příčce.

Ronaldo útočí na další rekord, zastaví ho Hloušek?

Real Madrid, obhájce trofeje, přivítá polského šampiona Legii Varšava a světla reflektorů budou opět sledovat zejména Cristiana Ronalda. Portugalskému kanonýrovi totiž chybí pouze dva přesné zásahy k tomu, aby jako první fotbalista historie vstřelil sto gólů v evropských pohárech.

Vzhledem k rozpoložení obou mužstev se tento počin rozhodně nejeví jako nereálný. "Bílý balet" o víkendu hned šestkrát rozvlnil síť na půdě Betisu Sevilla a s městským rivalem Atléticem vládne španělské lize. Naopak Legia po porážce od Pogonu Štětín 3:2 klesla v tabulce Ekstraklasy do spodní poloviny tabulky. Aktuálně jí patří až dvanáctá příčka. Český obránce Adam Hloušek by v Madridu mezi jedenácti vyvolenými chybět neměl.

Skupina F nabídne rovněž střetnutí Sportingu Lisabon s Borussií Dortmund. Německý vicemistr měl skvělý vstup do letošní sezony, nyní však prožívá již třízápasovou sérii bez vítězství. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova je naopak neporaženo už čtyřikrát za sebou a v případě plného bodového zisku může svěřence Thomase Tuchela přeskočit.

Sport
zdroj: ČT4

Leicester se může přiblížit postupu, Leverkusen vyzve Tottenham

Debutant v milionářské soutěži Leicester prožívá rozporuplnou sezonu. Anglický šampion je v Premier League až třináctý, na evropské scéně se mu ovšem daří a po dvou zápasech skupiny G je s plným bodovým ziskem a čistým kontem lídrem tabulky. Dobrou formu v Lize mistrů chtějí "Lišky" potvrdit doma proti Kodani. Druhou úterní dvojici tvoří Bruggy a Porto.

Jiný anglický klub Tottenham se představí ve skupině E v Leverkusenu. Domácí Bayer má na kontě dvě remízy, hosté pak jednu výhru a jednu porážku. Tabulku překvapivě vede Monako, jež po triumfu ve Wembley minule zachránilo v nastavení bod s německým mužstvem. Čtvrtým do party je CSKA Moskva, které knížecí celek přivítá na domácí půdě a pokud zvítězí, může výrazně zamíchat postupovými kartami.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články