Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Rozhodnuto: Svěrkoš jde do Baníku

Ostrava - Český fotbalista Václav Svěrkoš se v pátek dohodl s vedením francouzského klubu Sochaux na ukončení spolupráce a už míří do Baníku Ostrava. Tomu se nedaří, je na samém dně tabulky a potřebuje vzpruhu jako sůl. Svěrkoš se podle Deníku domluvil s majitelem Baníku Tomáše Peterou na pětileté smlouvě.

Václav Svěrkoš
zdroj: ČTK

"Rozhodoval jsem se spíše srdcem než hlavou. Cítím, že Baník potřebuje nyní pomoci jako nikdy předtím. Nesmíme nechat Baník padnout," řekl Svěrkoš, který musel slevit z finančních požadavků na klub. Baníku totiž stále chybí strategický partner. "Je velmi vstřícný a respektuje současnou finanční situaci klubu," poznamenal Petera.

Z příchodu Svěrkoše je šťastný i trenér Pavel Malura, který je u týmu teprve dvě kola. "Který trenér v lize by nechtěl mít Vencu Svěrkoše v týmu? Samozřejmě to je pro nás velká posila," uvedl.

Svěrkoš má na kontě 11 startů za národní tým a tři vstřelené branky. V české lize odehrál za Baník 87 zápasů a zaznamenal 36 branek. V roce 2008 byl nejlepším střelcem ligy.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články