Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rozhodčí v závěru selhal, tvrdí skotský kouč

Glasgow – Trenér skotských fotbalistů Craig Levein po kvalifikačním zápase s českou reprezentací kritizoval výkon hlavního sudího Kevina Bloma. Nemohl se smířit s tím, že jeho svěřenci přišli o výhru penaltou v poslední minutě, kterou vstřelil Michal Kadlec, s našimi borci tak remizovali 2:2. Doufá, že už si nizozemský rozhodčí mezistátní utkání nezapíská. Podle Skotů byla sporná i situace, při které sudí neodpískal faul na domácího hráče Berra. Místo toho mu udělil žlutou kartu za filmování.

Penalta Michala Kadlece
zdroj: AP Photo autor: Scott Heppell

Trenér Craig Levein byl ještě dlouho po závěrečném hvizdu hodně rozčílený. "Jsem naštvaný. Cítím velké zklamání, protože jsme hráli docela dobře. Nechápu, jak rozhodčí v závěru selhal. Udělal dvě obrovské chyby při penaltových situacích a já doufám, že UEFA jeho výkon zanalyzuje a očekávám, že bude suspendován. Neměl by už pískat, zápas nezvládl," zlobil se skotský kouč.  

Také skotský kapitán Darren Fletcher neskrýval své rozčarování z verdiktů rozhodčího. "Je to veliké zklamání, když zápas rozhodne to, jak rozhodčí dvakrát pískne. Mluvil jsem s Dannym Wilsonem a ten mi řekl, že to ten kluk nahrál," uvedl na adresu českého hráče Rezka. Plzeňský fotbalista se v 90. minutě skácel ve vápně a rozhodčí Kevin Blom za stavu 2:1 pro Skoty odpískal penaltu.

Craig Levein
zdroj: isifa/IPA autor: Brian Stewart

Následnou situaci na opačné straně hřiště viděl také jinak než sudí Kevin Blom, který udělil skotskému obránci Berrovi žlutou kartu za simulování. "Byl jsem za Christophem a jednoznačně jsem viděl brnknutí o nohu. Zvlášť po odpískání té první penalty nechápu, proč se nepískala tahle," řekl střelec druhé branky Skotů.  

Při pohledu na tabulku vidí záložník Manchesteru United, který se do reprezentace vrátil po dlouhé pauze způsobené virovým onemocněním, stále šanci. "Pořád máme naději. A dokud je naděje, musíme ze sebe vydávat to nejlepší. Jestliže to znamená, že musíme uhrát nějaký výsledek ve Španělsku, tak se musíme sebrat a dokázat to, prohlásil Fletcher.  

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články