Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Rozdílný osud gigantů. Ronaldo dal v Itálii poprvé hattrick, Ibrahimovic nevyhrál

Sváteční 18. kolo Serie A přineslo dva rozdílné příběhy dvou velkých fotbalových osobností. Cristiano Ronaldo svým prvním hattrickem v italské lize zařídil Juventusu výhru 4:0 nad Cagliari. Další slavný útočník Zlatan Ibrahimovic se v prvním utkání po návratu do AC Milán vítězství nedočkal. Jeho tým remizoval 0:0 se Sampdorií Janov. V čele tabulky se udržel Inter Milán, který zvítězil v Neapoli 3:1.

Cristiano Ronaldo slaví hattrick
zdroj: ČTK/AP

Juventus díky Ronaldovi zlomil odpor Cagliari ve druhém poločase. Pětinásobný držitel Zlatého míče nejprve ve 49. minutě obešel obránce i brankáře a otevřel skóre. Pak proměnil penaltu, nařízenou za faul na Paula Dybalu, a v 82. minutě zakončil levačkou rychlý protiútok. Chvíli předtím ještě přihrál na gól Gonzalu Higuaínovi.

Pro Ronalda to byl již 36. ligový hattrick v kariéře, což je rekord mezi hráči elitních lig. Portugalská hvězda má o dva více než Lionel Messi z Barcelony.

"Hattrick je prima, ale hlavní je, že jsme vyhráli a dostali jsme Inter pod tlak," uvedl Portugalec, který je s 13 góly třetí v tabulce střelců. Obhájce titulu Juventus nakonec zůstal na druhém místě o skóre za Interem Milán, který večer uspěl v Neapoli díky dvěma trefám Romelua Lukakua, jenž má na kontě o gól víc než Ronaldo.

Je nám líto, video expirovalo.
Inter Milán vyhrál 3:1 v Neapoli

Ibrahimovic AC nerozpumpoval

Ibrahimovice při návratu na San Siro oslavovalo téměř 60 tisíc diváků při každém kontaktu s míčem, ale vítězství se fanoušci AC nedočkali. Osmatřicetiletý Švéd, který se vrátil do Milána po sedmi a půl letech, vystřídal v 55. minutě Krzysztofa Piateka. Střelecké trápení AC však neukončil.

Milánský tým nedal gól ve třetím ligovém utkání za sebou a v tabulce je dvanáctý. Proti Ibrahimovicovi si zahrál i český reprezentant Jakub Jankto, který přišel na hřiště na konci prvního poločasu, a dokonce dopravil míč do sítě, ale gól neplatil kvůli ofsajdu.

V minulém zápase Milán před vánočními svátky utrpěl debakl 0:5 s Bergamem, které dnes vyprovodilo stejným výpraskem Parmu. Dva góly dal Josip Iličič.

Fotbalisté Fiorentiny v prvním utkání pod vedením nového trenéra Giuseppeho Iachiniho remizovali 1:1 v Boloni. O výhru přišli ve čtvrté minutě nastavení. Domácím opět chyběl zraněný český reprezentant Ladislav Krejčí.

Diváci v Boloni viděli dva parádní góly. Fiorentinu poslal v 27. minutě do vedení Marco Benassi ranou z voleje zpoza velkého vápna. V nastaveném čase vyrovnal Riccardo Orsolini z trestného kopu z ostrého úhlu, když napálil míč do horního rohu k bližší tyči.

Iachini před krátkou zimní pauzou nahradil na lavičce Vincenza Montellu, ale navzdory nadějnému začátku nedokázal ukončit čekání Fiorentiny na vítězství. Z tříbodového zisku se "Fialky" radovaly naposledy 30. října. 

Nedělní předehrávky přinesly velké překvapení

Dvěma góly se postaral o výhru 2:1 a přispěl k devátému ligovému skalpu soupeře za sebou, čímž Římané vyrovnali klubový rekord. Ciro Immobile byl ústřední postavou zápasu v Brescii, který Lazio ovládlo až v nastaveném čase.

Brescia přitom začala dobře a v 18. minutě ji poslal do vedení Mario Balotelli. V závěru první půle však obránce Andrea Cistana fauloval v pokutovém území Felipeho Caiceda, po druhé žluté kartě byl vyloučen a nařízenou penaltu proměnil Immobile.

Nejlepší střelec soutěže zužitkoval početní výhodu Lazia až v první minutě nastaveného času, když se po Caicedově přihrávce trefil k tyči. V sezoně polepšil na 19 ligových branek. 

Za domácího nováčka nastoupil obránce Aleš Matějů, Jaromír Zmrhal zůstal na lavičce.

Je nám líto, video expirovalo.
AS Řím doma nečekaně podlehl FC Turín

Belotti zmrazil Stadio Olimpico

AS Řím doma zaváhal. Oba góly vstřelil v Římě útočník FC Turín Belotti. Kapitán turínského mužstva se prosadil v nastavení prvního poločasu a v 86. minutě pojistil cennou výhru hostů z pokutového kopu. "Býci" porazili v italské lize AS poprvé od září 2016.

FC Janov při premiéře trenéra Davideho Nicoly zdolal Sassuolo 2:1 a poskočil z poslední pozice na předposlední. Na proměněnou penaltu kapitána Domenica Criscita ještě v prvním poločase odpověděl Pedro Obiang, ale premiérové vítězství v Serii A od konce října zajistil domácím veterán Goran Panděv gólem v 86. minutě.

Italská fotbalová liga - 18. kolo:

Brescia - Lazio Řím 1:2 (18. Balotelli - 42. z pen. a 90.+1 Immobile), Spal Ferrara - Hellas Verona 0:2 (14. Pazzini, 85. Stepiňski), FC Janov - Sassuolo 2:1 (29. Criscito z pen., 86. Panděv - 33. Obiang), AS Řím - FC Turín 0:2 (45.+2 a 86. z pen. Belotti), Boloňa - Fiorentina 1:1 (90.+4 Orsolini - 27. Benassi), AC Milán - Sampdoria Janov 0:0, Bergamo - Parma 5:0 (60. a 71. Iličič, 11. Gómez, 34. Freuler, 43. Goosens), Juventus Turín - Cagliari 4:0 (49., 67. z pen. a 82. Ronaldo, 81. Higuaín), Lecce - Udine 0:1 (88. De Paul)Neapol - Inter Milán 1:3 (39. Milik - 14. a 33. Lukaku, 62. Martínez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články