Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Rouhání se nevyplácí. Mandragora dostal v Itálii stopku na jeden zápas

"Porca Madonna, Vaffanculo, Dio Cane," ulevil si Rolando Mandragora z Udine po úspěšném zákroku gólmana Sampdorie. Znevážil tím jméno Panny Marie i boha, za což podle pravidla v Serii A z roku 2010 dostal spravedlivý trest. Spoluhráč českého reprezentanta Antonína Baráka teď nesmí hrát jeden zápas.

Jednadvacetiletý Mandragora byl z blasfemie usvědčen na základě odezírání ze rtů při dodatečném zkoumání televizních záběrů. "Mandragora je dobrý člověk, to, co by si měl nejvíce vysloužit, bylo varování," uvedl kouč Udine Daniele Prade.

Distanc bývalého záložníka Juventusu vyvolal hodně nesouhlasných reakcí na sociálních sítích. Někteří uživatelé tvrdí, že pravidlo je zastaralé a "je jako z roku 1498", jiní připomínají, že se v italské lize neměří všem stejným metrem.

Prohřešek se těžko dokazuje

"Museli počkat, až odejde Buffon, jinak by odehrál tak polovinu zápasů," napsal jeden z kritiků. Narážel na to, že dlouholetý gólman Juventusu Gianluigi Buffon, jenž v létě přestoupil do PSG, byl několikrát při rouhání přistižen, ale vyvázl s omluvou. Jednou se dokonce bránil tím, že nepoužil slovo "Dio" (bůh), ale "Zio" (strýc).

"Omlouvám se. Pokud jednou budu mít to štěstí a setkám se s bohem, bude on tím jediným, který se rozhodne, zda mi odpoustí," řekl tehdy k aféře gólman Juventusu.

Trestu v minulosti unikl například i brankář AC Milán Gianluigi Donnarumma, protože disciplinární komise neměla naprostou jistotu, co přesně řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články