Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Rosický: Zvažoval jsem odchod z Arsenalu, odmítli mě ale prodat

Praha – Moc toho na podzim v dresu Arsenalu nenahrál. Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický sbíral starty v klubu po minutách a uvažoval, že by mohl londýnský klub po osmi letech opustit. Dilema však pro něj skončilo ve chvíli, kdy ho Arsenal odmítl prodat. 

Rosický slaví se spoluhráči z Arsenalu
zdroj: imago sportfotodienst

"Samozřejmě když do prosince neodehrajete jediný zápas v základu a blíží se otevření trhu, tak o tom začnete přemýšlet a přestup začíná být živé téma. U mě to nebylo jinak," přiznal Rosický, který je v Praze na srazu reprezentace. "Určitě jsem to řešil nejintenzivněji za dobu mého působení v Arsenalu," dodal.

Se svým agentem Pavlem Paskou konzultoval nabídky, které měl z Anglie i jiných lig. "Bylo to hodně živé, ale Arsenal řekl, že mě neprodá, a tím to pro mě skončilo," prohlásil Rosický. Na přelomu roku navíc začal dostávat od trenéra Arséna Wengera více šancí a už nasbíral 14 startů v Premier League, z toho pět v základní sestavě. Dal i dva góly, přičemž ten první v prosinci do sítě QPR byl hodně důležitý.

"Když dáte gól, tak to pomůže, i mně to zcela jistě pomohlo, že mě tam začal trenér víc dávat. Ale jestli to byl nějaký zlomový moment, to neumím říct," odmítl spekulovat Rosický. S ním na hřišti se Arsenal zvedl i herně a v roce 2015 je dokonce nejlepším týmem v lize. "Jo, to vím. Jak jsem začal hrát, tak se to zlepšilo," reagoval Rosický v nadsázce.

Ze sestavy teď vypadl i kvůli viróze a chyběl tak Arsenalu v osmifinále proti Monaku, kde byli Londýňané favoritem, ale po domácí prohře 1:3 jim výhra v odvetě 2:0 na postup nestačila. "Smutek tam samozřejmě je, protože si myslím, že jsme měli velkou šanci postoupit, ale vlastní hloupostí jsme vypadli," litoval chyb v defenzivě v prvním utkání.

Momentálně se svojí budoucností v Arsenalu prý nezabývá, ale po návratu z reprezentace ho čekají s vedením klubu jednání. "Arsenal má na mě opci na příští sezonu, takže mají vše ve svých rukou. Teď po reprezentaci to budeme řešit a uvidíme," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová reprezentace se sešla k přípravě před Lotyšskem

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články