Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Rosický zřejmě nestihne ani vrchol kvalifikace proti Turecku a Nizozemsku

Praha - Kapitán reprezentace Tomáš Rosický potvrdil obavy mnohých příznivců národního týmu. Čtyřiatřicetiletý hráč Arsenalu kvůli operaci kolena nejspíš nestihne ani říjnové zápasy kvalifikace mistrovství Evropy proti Turecku a v Nizozemsku. Český záložník to prohlásil v rozhovoru pro deník Sport.

Rosického rekonvalescence sice probíhá podle plánu, ještě tři týdny však bude mít ortézu a teprve potom bude moci začít koleno zatěžovat. Podle hráče Arsenalu, který zmešká čtvrteční kvalifikaci s Kazachstánem i nedělní duel v Lotyšsku, je proto obtížné odhadnout, jak na tom bude.

"Mimo jiné i proto, že budu muset udělat celou letní přípravu, je složité cokoliv určit. Ovšem v tuhle chvíli je to nepravděpodobné," řekl Rosický. "Po dovolené jsem nějaké dva tři týdny normálně trénoval v dobrém tempu, ale úplně na maximum to nešlo a potom jsem šel na zákrok. Nějakou mezifázi jsem tedy měl, nicméně stejně budu muset přípravu udělat," dodal.

Rosický se zranil při posledním kvalifikačním utkání na Islandu a následně Arsenal informoval, že český záložník nestihne začátek sezony. V polovině srpna se pak Rosický podrobil operaci. Proti Turecku nastoupí reprezentace 10. října, v Nizozemsku základní skupinu uzavře o tři dny později.


Zdroj
ČT sport, ČTK, iSport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články