Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Rosický znovu nenastoupil za Arsenal v přípravě

Szombathely (Maďarsko) - Český fotbalista Tomáš Rosický se podruhé za sebou neobjevil v kádru Arsenalu v přípravném utkání. Poté, co minulý týden v úterý nenastoupil do zápasu s rakouským SC Columbia, ho trenér Arséne Wenger překvapivě neposadil ani na lavičku v utkání na hřišti maďarského celku Szombathelyi Haládas. Žádné informace o případné komplikaci s Rosického návratem po 18 měsících zranění nejsou známy.

Arsenal i bez Rosického maďarského soupeře snadno přehrál a zvítězil 5:0. Dvěma góly se o to postarali útočníci Bendtner a Eduardo, který se podobně jako Rosický naplno vrací do sestavy po vážných zdravotních problémech se zlomenou nohou. Skóre uzavřel z penalty Van Persie. Kromě kapitána české reprezentace chyběli například i hráči obvyklé základní sestavy Fábregas, Clichy a Walcott. 

Rosický, který se od ledna minulého roku potýkal s problémy s podkolenní šlachou a třísly, se objevil v sestavě Arsenalu poprvé po roce a půl 18. července, kdy odehrál první poločas proti týmu čtvrté anglické ligy Barnetu. Po zápase prohlásil, že ho již nic neomezovalo a že je naplno připraven pro další průběh předsezonní přípravy.

Rosický nenastoupil ani v Rakousku

Pak se však neobjevil v zápase na rakouském soustředění. Trenér Wenger to vysvětlil tím, že nechce Rosického návrat uspěchat, ale že ho postaví proti Haládasu. Ani to se však nestalo, přestože Arsenal na svých internetových stránkách použil v upoutávce na zápas právě fotku českého záložníka, který je nyní mezi fanoušky jedním z nejsledovanějších hráčů "Kanonýrů". 

Arsenal o případných zdravotních komplikacích Rosického mlčí a hráč nemá dovoleno komunikovat s médii. Napoví tak zřejmě až další přípravné zápasy. Ve středu se Arsenal představí na hřišti německého Hannoveru. O víkendu se na stadionu Arsenalu uskuteční Emirates Cup, v jehož průběhu se londýnský celek utká s Atlétikem Madrid a Glasgow Rangers.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články