Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rosický: Zatím mi chybí lepší timing, ale dostanu se do toho

Kufstein (Rakousko) – Po dlouhých 11 měsících odehrál kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický více než poločas seniorského utkání. A vypadal, jako by kvůli zdravotním potížím vůbec žádnou pauzu neměl. Opět byl hlavním motorem akcí české hry a svými kousky bavil nezaujaté rakouské publikum. I jeho zásluhou Češi porazili Maltu 6:0.

Tomáš Rosický
zdroj: AP autor: Matthias Schrader

"Názor na to, že byl Tomáš nominovaný, je různý. Ale já si myslím, že ukázal fanouškům, kteří ho mohli po dlouhé době vidět, že jeho kvalita je stále mimořádná, že nám může na šampionátu pomoct. Pevně věřím, že to tak bude," ocenil svého kapitána trenér Pavel Vrba. "Já věřím, že bude zdravý a že mistrovství Evropy zvládne tak, že všichni s tím budou spokojeni," dodal.

Sám Rosický však zápas s Maltou nepřeceňoval. "Splnilo to účel přípravy. Ideálně to pasovalo do fáze přípravy, v jaké nyní jsme," hodnotil Rosický. "Samozřejmě jsem byl moc rád, že jsem si mohl zase po dlouhé době zahrát. Myslím, že tam bylo z mé strany pár dobrých věcí, pár kolmic. Ještě mi tam chybí lepší načasování, ale do toho se dostanu. Pro mě je důležité, že tu přihrávku pořád vidím," prohlásil pětatřicetiletý záložník.

Je nám líto, video expirovalo.
Rosický: S některými kluky jsem hrál dneska poprvé

Na hřišti bez problémů vydržel 65 minut. "Cítil jsem se docela dobře, spíš jsem měl problémy na začátku, než jsem se trochu roztáhnul. Když jsem se rozhýbal, tak to bylo v pohodě. Ale tohle nebyl soupeř, který to vyloženě prověří. Teď to spíš přijde s Ruskem a Koreou. Zatím všechno vypadá dobře," řekl Rosický. "V plném tréninku jsem už hodně dlouho. Vím, že je všechno v pořádku, nehlídám se. Není proč," dodal.

Na utkání s Maltou tak ocenil zejména to, že se trefili všichni čtyři útočníci. A také gólovou střelu svého kolegy ze zálohy Jaroslava Plašila ze 30 metrů. "Krásný gól. Je vidět, že celý tým by měl střílet víc. Střílíme málo ze střední vzdálenosti. Byla to jediná střela v první půli zdálky, která se ujala. Je to i návod pro nás ostatní, že bychom měli víc střílet," prohlásil bývalý hráč Arsenalu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články