Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Rosický v Arsenalu nehraje. Sám se na hřiště poslat nemůžu, stýská si

Praha – Trenéru Pavlu Vrbovi dělalo před nominací národního týmu těžkou hlavu malé (většinou dokonce žádné) herní vytížení krajánků. Lépe na tom není ani kapitán reprezentace Tomáš Rosický, který v Arsenalu za šest soutěžních zápasů nové sezony odehrál jen 21 minut. "Herní vytížení je strašně špatné. Samozřejmě mě to moc mrzí, že jsem zatím vůbec nedostal čuchnout," řekl Rosický.

Ilustrační foto

Rosický je prý zklamaný o to víc, že Arsenal zatím nepředvádí žádné skvělé výkony. Trenér Arsen Wenger ale českého záložníka na pomoc nepovolává a šanci dostávají jiní. "Je to těžké hlavně z toho důvodu, když víte, že ten potenciál týmu je úplně jinde, herně se nám zatím moc nedařilo. Myslel jsem si, že bych tomu mohl pomoci. Ale já se bohužel sám na hřiště poslat nemůžu," uvedl Rosický s hořkým úsměvem.

Kouč Arsenalu Arséne Wenger ho uklidňoval, že šanci dostane. "Snažil se," usmál se Rosický. "On nechce, abych Arsenal opouštěl. Ale samozřejmě pro mě tohle není jednoduché," dodal třiatřicetiletý záložník.

O změně dresu ale zatím prý nepřemýšlel. "Na to je samozřejmě moc brzo. Sezona se teprve rozjede, začne Liga mistrů, kolotoč bude velký. Uvidíme, jak to bude vypadat v příštích týdnech a měsících, jak to půjde dál," podotkl. "Jsem samozřejmě zklamaný, že jsem šanci nedostal, ale nějaké panice nepropadám. Můžu jedině poctivě trénovat, ukázat, že jsem připravený, a až šance přijde, tak ji využít," uvedl Rosický.

Nerozehranost se může projevit

Teď ale čeká Rosického důležitý úkol v reprezentaci, která nejdřív ve středu otestuje formu proti USA a 9. září vstoupí do kvalifikace o mistrovství Evropy utkáním s Nizozemskem. Rosickému nezbývá než doufat, že se na něm malé herní vytížení nepodepíše. Podobně jsou na tom před startem kvalifikace ME i další krajánci.

"Může se to hodně projevit, když se do toho vracíte. Na druhou stranu ta doba od letních příprav není až tak dlouhá, takže se to ještě až tak projevit nemusí," řekl Rosický. "Ale to je vše spekulativní, uvidí se až na hřišti. Absolvoval jsem celou přípravu kompletní, cítil jsem se velice dobře, tak uvidíme, jak to bude vypadat," dodal.

Zdravotně je naprosto v pořádku a připraven odehrát oba duely s USA i Nizozemskem. "Nemám žádný problém, je to jen na trenérovi, jak mě bude chtít využít. Může se stát, že ještě bude rád, že mě může po poločase vystřídat," žertoval Rosický. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články