Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rosický: Šest bodů je skvělých, ale pořád máme velké rezervy

Istanbul - Kapitán Tomáš Rosický si pochvaluje parádní vstup fotbalové reprezentace do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Je nadšený, že Češi dokázali vyhrát 2:1 oba úvodní zápasy skupiny v září s Nizozemskem i v pátek v Turecku, zároveň ale stále vidí ve výkonu velké rezervy. Především v technickém pojetí.

"Šest bodů z takových dvou zápasů je skvělých, začali jsme parádně. Pokud bychom přidali třetí vítězství v Kazachstánu, bylo by to skoro jako sen," řekl Rosický novinářům s výhledem k pondělnímu duelu v kazašské Astaně. "Pořád ale máme velké rezervy, co se týče přechodu do útoku. Technické věci nás trápí, to je vidět," dodal.
 
Výkon v Istanbulu podle něj zdaleka nebyl ideální a Češi mohli být rádi, že po prvním poločase neprohrávali. "Dokázali jsme v Turecku zvítězit před necelými dvěma lety ještě za Michala Bílka, takže jsme věděli, že tu vyhrát můžeme. Ale Turci mají kvalitu a první půli jsme měli obrovské problémy. V prvním poločase byl soupeř jasně lepší," připustil Rosický.

"My jsme nepodrželi balon, byli jsme neustále pod tlakem a kromě toho gólu a mojí šance jsme nic jiného neměli. Nejen trenér zvýšil hlas, museli jsme si v kabině spoustu věcí říct. První poločas prostě nebyl dobrý," doplnil záložník Arsenalu.

Vyhrávat se dá i maximální bojovností
 
Po změně stran podle něj přišlo zlepšení a Češi díky tomu vstřelili vítězný gól. "Ve druhém poločase to bylo o něco lepší, byli jsme agresivnější, víc běhali a už nepouštěli Turky do šancí. Ale stále jsou tam rezervy, ztrácíme strašně moc balonů zbytečně," řekl Rosický.
 
"Na druhou stranu kluci úžasně bojují. Všichni makají, bojuje jeden za druhého. Všichni se vydali na maximum, každý toho má plné zuby. I takhle se dá prostě vyhrávat," dodal český kapitán, který doufá, že jeho tým potvrdí skvělý vstup do kvalifikace v pondělí v Kazachstánu. "Bude to úplně rozdílný zápas než tohle. Uvidíme, jak všechno zvládneme s těmi všemi podmínkami, co s námi udělá cestování a hlavně terén," řekl k umělé trávě v Astaně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články