Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Rosický se vrací, je v nominaci na přátelák

Praha - Tomáš Rosický si nezahrál fotbal od loňského ledna. Bránilo mu v tom zranění kolene, kvůli němuž musel podstoupit dvě operace. Teď se však devětadvacetiletý „malý Mozart" po několika odkladech konečně vrací. Podle internetových stránek Arsenalu totiž figuruje v jednadvacetičlenné nominaci k přátelskému utkání proti Barnetu. Šance, že se objeví na trávníku, je tedy nejvyšší za posledních několik měsíců. Záleží na trenéru Arséne Wengerovi.

Kapitán Arsenalu Cesc Fábregas věří, že návrat Rosického do sestavy bude hnacím motorem anglického celku v nové sezoně. "Tomáš je neuvěřitelný hráč. Tvrdě na sobě pracuje a až se vrátí, bude velmi silný," uvedl Fábregas. "Má hodně zkušeností, ví jak bojovat, je velmi pokorný a pracuje pro tým. Jsem proto velmi šťastný, že se vrací do hry. Už se nemohu dočkat, až si zas spolu zahrajeme," dodal španělský tvůrce hry.

Rosický se zranil v lednu v utkání Anglického poháru s Newcastlem a první operaci absolvoval v květnu v Londýně. V polovině listopadu pak podstoupil další chirurgický zákrok, po němž Arsenal poslal českého reprezentanta na několikatýdenní rehabilitaci do Německa. V reprezentaci se kreativní středopolař objevil naposledy 17. listopadu 2007 v kvalifikaci mistrovství Evropy proti Slovensku.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články