Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Rosický se s chutí vrátil do sestavy Arsenalu, rozhodčí mu neuznal gól

Londýn - Český fotbalista Tomáš Rosický dnes odehrál za Arsenal první poločas zápasu s Atlétikem Madrid v rámci přípravného turnaje Emirates Cup. Patřil k nejlepším hráčům londýnského celku a dokonce dal gól, který však rozhodčí neuznal. V závěru o výhře Arsenalu 2:1 rozhodl dvěma góly střídající Andrej Aršavin. Za madridské Atlético odehrál celé utkání český stoper Tomáš Ujfaluši.

Rosický se poprvé po dlouhých 18 měsících představil v utkání na domácím stadionu Arsenalu a fanoušci ho vřele přivítali. Nedávno po zranění podkolenní šlachy odehrál první poločas přípravného duelu s Barnetem, ale v následných třech zápasech během soustředění v Rakousku chyběl. To vyvolalo spekulace ohledně jeho zdravotního stavu. Arsenal potvrdil, že to bylo vinou menších zdravotních problémů.

Vstup do utkání se Rosickému povedl. Již v 7. minutě dostal přihrávku od Ramseyho a vydařenou střelou z deseti metrů do horního rohu branky skóroval. Rozhodčí však kvůli ofsajdu gól neuznal. Kapitán české reprezentace byl však na hřišti vidět i nadále.

Přestože bývalý kapitán české reprezentace nastoupil na levém kraji zálohy, v útoku dostal hodně volnosti a často se objevoval i napravo a ve středu hřiště. Zhruba po půlhodině hry předvedl, že ani dlouhé zranění ho nepřipravilo o rychlost. Obtočil se okolo soupeře a třemi kroky se od něj odpoutal. Následná střela z 23 metrů však byla nepřesná.

Zápas rozhodl během posledních minut Aršavin

O poločase ho trenér Arséne Wenger stáhl stejně jako další dva hráče. Na poslední půlhodinu do hry přišli další tři střídající fotbalisté včetně Aršavina, který se nakonec stal hrdinou zápasu. V 86. minutě obstaral úvodní gól, hosté však vzápětí vyrovnali po ráně Pachedy. Neuběhla ani minuta a Aršavin druhým gólem zajistil Arsenalu vítězství.

Další šanci předvést, že i přes dlouhou pauzu je připraven na začátek sezony, bude mít Rosický v neděli. To se Arsenal v druhém utkání na turnaji utká s Glasgow Rangers. Není však jisté, zda Wenger nechá českého záložníka hrát dva dny po sobě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články