Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rosický: Prohrát jsme neměli, byl to remízový zápas

Reykjavík - Za jasně remízový označil zápas s Islandem český kapitán Tomáš Rosický. Reprezentace však po dvou chybách prohrála 1:2 a zkomplikovala si cestu na mistrovství Evropy. Rosický však odmítá paniku a říká, že se tým musí z porážky především poučit.

Tomáš Rosický
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

"Nemělo by to s námi udělat nic. Po čtyřech výhrách jsem krotil euforii, teď zas nemůžeme panikařit," řekl Rosický po utkání. "Když porazíme Lotyšsko a Kazachstán, tak už jednou nohou budeme minimálně v baráži. Není čas panikařit. Může se stát ještě spousta věcí, všichni budou hrát ještě se všemi, může se to zamotat," dodal.

Svěřenci Pavla Vrby přitom na Islandu vedli od 55. minuty po brance Bořka Dočkala, ale neodolali následnému tlaku soupeře. "Po gólu jsme se nechali zatlačit. Jejich kapitán tam začal házet dlouhé auty, byli jsme pod tlakem, který vyústil ve vyrovnání," litoval Rosický. "Oni vypadali, že budou spokojeni s remízou, a on to byl remízový zápas, ale my jim druhý gól darovali," doplnil čtyřiatřicetiletý záložník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Island - Česko

Na mysli měl chybnou zpětnou přihrávku Lukáše Váchy na Tomáše Sivoka, kterou vystihl Sigthórsson, udělal kličku Čechovi a do prázdné branky otočil skóre. "Děláme obrovské hrubky, které nás stojí body. Ať už to bylo s Lotyšskem, nebo dnes. V podstatě jsme si dali dva vlastňáky. Na této úrovni je každá taková chyba krutě potrestaná. Asi ještě nemáme potřebné zkušenosti," hodnotil Rosický.

"Mě to samozřejmě strašně mrzí, protože tady jsme prohrát neměli. Byl to vyrovnaný zápas a sami jsme si to pokazili. Když se to stane podruhé za sebou, tak už to není náhoda. Teď už s tím ale nic neuděláme, jen se musíme poučit, aby se to příště nestalo," dodal český kapitán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články