Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Rosický po roce a půl hrál za Arsenal a hned jako kapitán

Londýn - Fotbalista Tomáš Rosický si po roce a půl trápení se zraněními opět zahrál zápas za Arsenal. V dnešním přípravném utkání s týmem čtvrté anglické ligy Barnetem nastoupil v základní sestavě a s kapitánskou páskou na ruce. Předvedl několik povedených akcí a o poločase vystřídal, stejně jako všichni ostatní hráči.

Rosický si v lednu 2008 poranil podkolenní šlachu a od té doby nehrál. Po dvou prodělaných operacích musel několikrát odložit plánovaný návrat. Od dubna však již trénuje a dnes se dočkal prvního zápasu po 18 měsících.

Trenér Arséne Wenger ho nasadil do základní sestavy a zároveň mu svěřil úlohu kapitána, přestože nastoupil mimo jiné i bývalý kapitán William Gallas. Zatímco před zraněním Rosickému patřila levá strany zálohy Arsenalu, dnes se pohyboval především napravo.

Za 45 minut na hřišti předvedl několik rychlých akcí, povedenými přihrávkami zakládal nebezpečné akce a mohl se zapsat i mezi střelce poté, co se po průniku a narážečce ocitl tváří tvář brankáři. Ten však rychle vyběhl a šanci mu zmařil. Pět minut před koncem se také dostal ke své jediné střele, ale rána mu nesedla a skončila vedle.

Tři minuty před půlí pak byl prvním gratulantem úspěšného střelce Andreje Aršavina, který otevřel skóre. Arsenal však záhy po standardní situaci inkasoval, a tak Rosický o poločase hřiště opustil za stavu 1:1. Po změně stran už jen z lavičky sledoval, jak jeho náhradník Barazite znovu poslal Arsenal do vedení. Jenže "Kanonýři" v sestavě složené především z mladíků z rezervního týmu znovu chybovali v obraně, a tak zápas skončil remízou 2:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články