Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rosický je spokojený se svou pozicí v Arsenalu

Praha - Vydařenou letní přípravu má za sebou kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický. Letní nabitý program Arsenalu absolvoval v celém rozsahu, a i když především kvůli cestování to bylo pro hráče nejnáročnější léto za poslední roky, český záložník si ho pochvaluje. Také proto, že se začal v sestavě posunovat do středu hřiště a dostával šanci v těžkých zápasech včetně generálky na půdě Benfiky Lisabon.

Rosický odjel do Anglie počátkem července a netušil, zda nakonec nezmění dres. Sám sice chtěl v londýnském klubu setrvat, ale nevěděl, jaké plány s ním má trenér Arséne Wenger. Na prvním srazu národního týmu v nové sezoně už byl klidnější, protože Arsenal na něj zjevně hodlá spoléhat. A co víc: Kouč mu možná svěří roli středového hráče, na kterou je zvyklý z reprezentace.

"Příprava byla náročná, ale nemohu říct, že složitější. Bylo to podobné jako v předchozích letech, únavné bylo jen to cestování navíc. Rakousko, Malajsie, Čína, Německo, Portugalsko, tam všude jsme během léta byli," vyjmenoval Rosický destinace, do kterých "Kanonýři" zavítali.

Arsenalu v závěru přípravy chyběli Nasri s Fábregasem, a tak měl Rosický najednou jiné úkoly než dříve. A protože se navíc spekuluje, že oba tito hráči mohou přestoupit, možná získá český fotbalista tuto roli i do budoucna. "Hrát ve středu se mi sice líbí více, ale raději bych, aby zůstali. Pokud chceme vyhrávat, potřebujeme špičkové hráče," konstatoval Rosický.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články