Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rosický je prý fit a bude hrát na Emirates Cupu

Londýn - Český fotbalista Tomáš Rosický odmítá, že by chyběl v přípravných zápasech Arsenalu kvůli zdravotním potížím, které ho sužovaly posledních 18 měsíců. Na svých oficiálních stránkách uvedl, že není důvod k panice a že by neměl chybět ve víkendových zápasech Emirates Cupu. Trenér Arséne Wenger později potvrdil, že Rosický bude v Londýně na domácím podniku hrát. Podle informací agentury AP se však Rosický potýkal s menšími zdravotními problémy, které se projevily po zápase s Barnetem, což měl potvrdit i Arsenal, ovšem bez bližších podrobností.

"Jsem fit, a to je nejdůležitější. Ve středu jsem se sice cítil na to, že bych mohl nastoupit v Hannoveru, ale kouč rozhodl, že dostanu šanci až o víkendu na tradičním turnaji Emirates Cup, který se hraje na našem stadionu vždycky před sezonou," uvedl Rosický. 

Český reprezentant přiznal, že sám čekal, že si v přípravě zahraje více, ale na druhou stranu se kvůli náročným tréninkům ani nezlobil, když nenastoupil. "Myslel jsem si, že po tom poločase na hřišti Barnetu, po kterém jsem se cítil dobře, toho odehraju víc. Pak jsem ale seděl jen na tribuně. Tady ale neexistuje chodit za koučem a ptát se, proč jsem nehrál. Je ale fakt, že proti Haládasu jsem se ani nezlobil, sotva jsem lezl," popisoval Rosický. 

I kvůli dlouhé pauze zaviněné zraněním je pro něj letní příprava jednou z nejnáročnějších v kariéře. "Dostal jsem teď pořádně do těla, jako už dlouho ne. On je přece jen trochu rozdíl, když člověk po osmnáctiměsíční pauze od fotbalu trénuje sám nebo v malé skupince a potom deset dní s celým mančaftem na plné obrátky. Všechno mě bolelo, čtyři dny jsem nemohl pořádně běhat. Byli jsme tak unavení, že jsme neměli náladu ani na žádnou zábavu," poznamenal kapitán české reprezentace.

Tvrdí, že po zdravotní stránce je i přes náročnou přípravu všechno v pořádku. "Mám pocit, že se konečně dostávám do běžného fotbalového provozního stavu. Začínal jsem během těch svých zdravotních lapálií s přípravou několikrát, ale nikdy jsem se nedostal takhle daleko," dodal. 

Rosický by tak měl nastoupit minimálně do jednoho ze zápasů Emirates Cupu. V sobotu hraje Arsenal s Atlétikem Madrid a v neděli s Glasgow Rangers. Generálka na ligu pak bude o týden později v sobotu proti Valencii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články