Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Rosický je po operaci kolena, zářijovou kvalifikaci nestihne

Praha - Česká fotbalová reprezentace bude v zářijové části kvalifikace o postup na mistrovství Evropy postrádat Tomáše Rosického. Kapitán národního týmu je po artroskopické operaci kolena, kvůli jehož zranění vynechal i celou přípravu s Arsenalem. Rekonvalescence si podle hráčova manažera Pavla Pasky vyžádá pauzu na další čtyři až osm týdnů.

Sport
zdroj: ČT4

Také předseda FAČR Miroslav Pelta připustil, že Rosický kvalifikační zápasy s Kazachstánem a Lotyšskem zřejmě nestihne. "Tomáš má za sebou malý zákrok. Z Arsenalu máme informace, že jde vše dobře, ale čas jde proti nám," řekl Pelta.

Čtyřiatřicetiletý Rosický se zranil při posledním kvalifikačním utkání na Islandu. V polovině července Arsenal informoval, že český záložník nestihne začátek sezony. A v minulém týdnu musel Rosický na operační stůl.

Reprezentační trenér Pavel Vrba tak bude muset řešit, jak Rosického v sestavě nahradí pro důležité zápasy s Kazachstánem a v Lotyšsku. V nich Češi nutně potřebují vyhrát, aby se přiblížili postupu na mistrovství Evropy.

Zdroj
ČTK, idnes.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články