Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rosický i Pekhart chtějí se Skotskem odčinit norský debakl

Praha - Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický je přesvědčen, že selhání národního týmu z přípravy v Norsku se už nebude opakovat. V sobotním kvalifikačním duelu proti Skotsku prý mužstvo podá zodpovědnější výkon, který by mohl udělat fanouškům radost. Sám prožívá šťastné chvíle mimo fotbalové trávníky - potvrdil, že s přítelkyní Radkou Kocurovou očekávají narození dítěte.

Tomáš Rosický
zdroj: ČTK autor: Vít Šrámek

Rosický přiletěl na sraz reprezentace až v pondělí večer a dnes se poprvé podělil s novináři o své dojmy z nedělního debaklu 2:8 na půdě Manchesteru United. "Myslel jsem, že jsem ve fotbale zažil všechno, ale jak jsem viděl, ještě mám mezery. Takový výprask jsem nikdy v životě na vlastní kůži nepoznal. Už jsem se někdy ani nedíval směrem k vlastní brance, protože jsem viděl soupeře, jak se raduje," povzdychl si.

Na klubové trápení chce alespoň na pár dnů zapomenout a je přesvědčen, že zápas ve Skotsku by mohl vylepšit náladu jak jemu, tak i českým fanouškům. "Pokud bychom hráli se Skoty tak, jako dvě poslední vzájemná střetnutí, pak by to mohlo dopadnout dobře. První přípravný zápas jsme sice prohráli, ale na hřišti jsme dominovali a o pražském duelu není třeba ani mluvit," připomněl Rosický, že proti nejbližšímu soupeři se českým fotbalistům tradičně daří.

Tomáš Rosický o zápase s Norskem:

"Koukali jsme na to a jen se sami divili, co za šílenosti jsme tam ukázali. Je dobře, že jsme to viděli na vlastní oči a mohli se z toho poučit. Takový laxní výkon už nemůžeme podat, zvlášť proti britskému soupeři, který by nám vedle výprasku ještě nakopal."

Do Prahy dorazil připraven přispět k tomu, aby se Češi mohli začít chystat na baráž. V poslední době ho trápily potíže s třísly, ale ty jsou už takřka pryč. "Neříkám, že to je naprosto ideální, ale hrát se s tím dá," svěřil se Rosický, který je řadu let hlavním hnacím motorem reprezentace a bez jeho přítomnosti je tým vždy poloviční.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Tomáše Rosického a Tomáše Pekharta

Proti Skotsku do toho musíme dát všechno, burcuje Pekhart

"Všichni si uvědomujeme, že takové fiasko jako s Norskem si už nemůžeme dovolit, a chceme to teď odčinit. Víme, že hrajeme za trenéra, ale hlavně za celý český fotbal, který neprožívá nejlepší období a bylo by třeba získat nějaký úspěch," uvedl Tomáš Pekhart v dnešním rozhovoru s novináři v Praze.

Porážka 0:3 s Norskem by však podle něj mohla být i prospěšná. "Možná bylo dobře, že jsme dostali takovou facku. Vše jsme si rozebrali, aby se to už neopakovalo. Teď proti Skotsku to musí vypadat úplně jinak a musíme do toho dát všechno," řekl Pekhart s tím, že by k tomu sám rád pomohl gólem. "Od útočníka se góly čekají vždycky a zatím se mi je dařilo střílet všude, kde jsem byl. Věřím, že i tady v reprezentaci."

Ví však, že proti Skotsku ho čeká těžký zápas. "Skotové jsou proslulí tvrdostí a dostupováním. Jsou také takticky vyspělí. Určitě to nebude zápas s hodně góly, ale spíše taktická bitva," míní Pekhart, který se na souboje se skotskými obránci pilně připravuje. "Dostali jsme notičky, kdo jak co hraje, a další informace. Na pokojích nám v televizi běží i smyčka skotských zápasů," prozradil.

Už má zabudované také české televizní kanály, a tak mohl sledovat postup Plzně do Ligy mistrů, což mu jako rodilému Západočechovi ze Sušice udělalo velkou radost. "Ten zápas s Kodaní jsem sledoval, hlavně v tom druhém poločase hrála Plzeň skvěle. Musím před ní smeknout. Pokud takhle bude pokračovat, tak klidně může potrápit i Barcelonu," věřil Pekhart.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články