Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rosický hrál poprvé v sezoně, Arsenal postoupil přes Burnley

Londýn - Tomáš Rosický nastoupil poprvé od loňského června v soutěžním zápase a s Arsenalem postoupil do osmifinále anglického poháru. Gunners zvítězili 2:1 nad druholigovým Burnley a Rosický odehrál po dlouhodobém zranění posledních zhruba 20 minut. Petr Čech do utkání nenastoupil, přednost dostal v pohárovém střetnutí David Ospina.

Tomáš Rosický
zdroj: PA autor: John Walton

Střeleckou formu potvrdil útočník Matěj Vydra, který dvěma góly přispěl k výhře Readingu 4:0 nad třetiligovým Walsallem. Stejným výsledkem si Manchester City díky Iheanachově hattricku poradil s Aston Villou.

Výhru Arsenalu zajistil další navrátilec po zranění Sánchez, který připravil úvodní gól pro Chamberse a v 53. minutě po Vokesově vyrovnání vstřelil vítězný gól. Trenér Arséne Wenger tak v příštím kole odkoučuje jubilejní 100. zápas Anglického poháru na lavičce "Kanonýrů". Pětatřicetiletý Rosický přišel na hřiště v 71. minutě, kdy za velkého potlesku domácích fanoušků vystřídal Iwobiho.

Český záložník nehrál od poloviny června, kdy si v kvalifikaci mistrovství Evropy poranil koleno a musel na operaci. Minulý týden se vrátil na trávník, když odehrál poločas za juniorku Arsenalu proti Swansea.

Vydra potvrdil, že v Anglickém poháru se mu střelecky daří. Ve třetím kole proti Huddersfieldu dal v prvním utkání gól a v odvetě zařídil postup dokonce hattrickem. Proti Walsallu zvyšoval ve 41. minutě na 2:0 a v závěru utkání upravil na konečných 4:0.

¨

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články