Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Rosický: Do zápasu s Arménií bych chtěl naskočit od začátku

Olomouc - Ještě den před zápasem jak Tomáš Rosický, tak i trenér Bílek veřejnost ujišťovali, že záložník Arsenalu a český kapitán bude na souboj s Dánskem připraven. Těsně před ním však přišel nečekaný ortel. Rosický kvůli zranění bude pouze na lavičce. Do utkání zasáhl až po hodině hry a na výkonu českého celku to bylo znát.

Rosický do poslední chvíle věřil, že do zápasu naskočí, ale nakonec se musel s trenéry dohodnout, že do utkání naskočí až v jeho průběhu. "Včera jsem sice dotrénoval, ale strašně se mi to zatahovalo ke konci tréninku. Takže bylo jasné, že do toho zápasu nemůžu jít od začátku," prohlásil po zápase Rosický.

Myslíte, že budete proti Arménii schopný naskočit hned od začátku?

"Strašně rád bych hrál. V současnosti se to lepší. Zase řeknu, že očekávám, že budu hrát. Nyní budu dál normálně trénovat a mělo by to samo odejít."

Jak jste viděl zápas z lavičky?

"První půle byla vyrovnaná. Byl to takový opatrný fotbal z obou stran. Rozhodující byl začátek druhé půle, kdy Dánové nastoupili úplně jinak než my, a to rozhodlo celý zápas."

Nepřišlo vám, že vaši spoluhráči dělali spoustu zbytečných chyb?

"Chyby k fotbalu patří. Z toho bych nikoho nevinil. Na tomhle terénu bylo vidět, že Dánové jsou techničtější než my. Bylo vidět, že najednou byli pohyblivější a agresivnější, byli u všech balonů první a my jsme ten začátek druhé půle vůbec nezachytili."

Jaká byla vůbec hrací plocha? Vypadalo to, že hodně hráčů klouže.

"Bylo to takové tupé. Bavili jsme se, jestli to nepokropit před zápasem, aby to víc jezdilo, ale nakonec to tak nebylo. Ale není to žádná výmluva na trávník. Bylo vidět, že Dánové na tom hrají daleko líp a technická zdatnost u nich byla jinde."

Nemůže prohra 0:3 zamávat s psychikou hráčů?

"Je pravda, že výsledek 0:3 nevypadá dobře, ale za tři dny je tady nový zápas. Samozřejmě se musíme na to utkání podívat, všechno zanalyzovat, ale na druhou stranu není čas propadat panice. Máme před sebou důležitý zápas, který v té situaci, v níž jsme, musíme zvládnout, jinak budeme mít strašné problémy."

Jak byste vystihl situaci ve skupině?

"Situace není dobrá, to bez debat. Ale není třeba propadat panice. Stále je tu spoustu zápasů, hraje se o spoustu bodů. Ono to ještě bude zajímavé. Musíme hlavně začít vyhrávat a podávat lepší výkony, než jsme tady předvedli."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články