Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rosický: Chtěl jsem ukázat, že mě trenér může využívat častěji

Londýn Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický nastoupil do pátečního utkání anglické ligy s Queens Park Rangers s jasnou motivací ukázat trenérovi Arsenu Wengerovi, že ho může nasazovat častěji. Ve vůbec prvním startu v ligovém zápasu v základní sestavě v sezoně se mu povedlo cíl splnit. Hned se blýskl gólem, který Arsenalu zajistil vítězství 2:1.

Sport
zdroj: ČT4

"Byl to můj první start v sezoně a chtěl jsem trenérovi ukázat, že mě může využívat častěji," řekl Rosický, který se prosadil v 65. minutě ve chvíli, kdy už hrál Arsenal bez vyloučeného Oliviera Girouda. "Je to důležité vítězství, protože jsme hráli dlouho o deseti. A je o to důležitější, že je nyní klíčová fáze sezony. Takže z něj mám velkou radost," dodal Rosický.

Povedlo se mu splnit osobní cíl pro utkání a upoutat pozornost trenéra Wengera. Ten pak připustil, že Rosický předvedl povedený výkon. "Tomášův výkon se mi líbil. Odehrál skvělé utkání a podobně jako další hráči využil svou šanci," prohlásil trenér Arsenalu. Chválou nešetřili ani spoluhráči.

"Všichni víme, že Tomáš je hráč top kvality, ale dnes ukázal i velký charakter na někoho, kdo teď nějakou dobu nehrál," řekl Mathieu Flamini. A vydařený výkon ocenili také fanoušci, kteří v diskuzích označují Rosického společně s Alexisem Sánchezem za klíčového hráče utkání.

Wenger přitom dlouho v této sezoně Rosického přehlížel. Šanci mu dal až nyní, kdy se blíží přestupní období a český záložník začíná mít nápadníky. Velký zájem podle řeckých médií má především Olympiakos Pireus, který po Rosickém touží již delší dobu. Navíc jeho tvůrce hry Luka Milivojevič je nyní zraněný a další záložník Delvin N'Dinga odjede na africký šampionát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články