Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rosický: Chci zůstat v Arsenalu

Praha - Stejně jako v předchozích pěti letech zahájí kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický letní přípravu v londýnském Arsenalu. Na odchod zatím nepomýšlí - s klubem ho pojí smlouva na další rok a trenér Arséne Wenger dal najevo, že o jeho služby má nadále zájem. "Nikdo sice ve fotbale nemůžeme říct, co bude za měsíc, ale já mám ten klub rád a rád bych s ním konečně něco vyhrál. Zvlášť, když o mě trenér stále stojí," prohlásil třicetiletý fotbalista.

Rosického sezona nebyla v případě Arsenalu nijak vydařená, přestože dlouho to vypadalo na nejlepší ročník za poslední léta. Jenže v závěru jara Wengerův tým prohrál, co se dalo. "Ty poslední dva měsíce, to byl opravdu kolaps, to se nám už nemůže stávat," vrátil se Rosický k výsledkovému propadu, po kterém se začalo spekulovat o tom, že francouzský manažer kádr výrazně obmění a Rosický měl být jednou z obětí. 

Jenže místo toho zahájí mezi "Kanonýry" šestou sezonu a bude věřit, že bude konečně šťastná s pohárem nad hlavou. Chce zůstat nejen proto, že si to přeje Wenger, ale nerad by vzdával boj, který podle něj není zdaleka prohraný.


"Ze všech stran slyším, že bych měl jít třeba do Španělska, říkají to třeba i reprezentační manažer Šmicer a trenér národního týmu Bílek. Asi mají pravdu, že by mně tamní liga svědčila, ale já si myslím, že ještě mohu hodně dokázat tam, kde jsem. Věřím si, nemám ve stylu každé dva tři roky měnit dres," připomněl záložník, že od odchodu ze Sparty před deseti lety rozdělil další část kariéry pouze mezi dva kluby - Dortmund a Arsenal.

Spekuluje se, že při plánovaném odchodu Céska Fabregase by se mohl stát novým lídrem Arsenalu, jenže Rosický by nejraději španělského spoluhráče viděl na trávníku vedle sebe. "Jednak je to pro klub důležitý a skvělý hráč, a také je to dobrý kamarád," tvrdí český záložník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články