Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Rosický by chtěl hrát více, Wengerovo rozhodnutí ale respektuje

Praha - Tomáš Rosický v letošní sezoně odehrál jen tři ligové zápasy a stejný počet přidal v Lize mistrů, jinak nastupoval v méně prestižních utkáních Anglického a Ligového poháru. Kapitána fotbalové reprezentace malá herní vytíženost trápí, ale nechce si s ní zbytečně zatěžovat hlavu. Nadále se hodlá soustředit jen na své výkony a odvádět maximální práci v trénincích, složitou situaci hodlá případně řešit až v létě.

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu
zdroj: ISIFA

"Samozřejmě bych strašně rád hrál víc, to je bez debat. Cítím se velice dobře, čísla při fyzických testech mám stejná jako loni, kdy jsem hrál pravidelně. Když mě trenér postaví, tak splním, co po mně chce, a myslím, že se nemám za co stydět," řekl Rosický na dnešním srazu reprezentace. Rozhodně ale nechce kvůli malé vytíženosti dělat v Arsenalu dusno.

Tomáš Rosický:

"Je to trenérův tým a já plně respektuji jeho rozhodnutí. Nemohu dělat nic jiného, než poctivě trénovat a čekat na šanci. Tým má potíže, takže není prostor na to, stěžovat si, že někdo nehraje. Mně záleží na tom, aby klub, který mám rád, vybojoval příčky pro Ligu mistrů. Všechno ostatní se dá řešit po sezoně."

Rosický se nyní hodlá s Arsenalem soustředit hlavně na boj o čtvrté místo v anglické lize zaručující start v Lize mistrů. "I když jsme už ze všech pohárů vypadli, máme obrovskou motivaci bojovat o to čtvrté místo, které je pro klub hrozně důležité. Potřebujeme jen šňůru dobrých výsledků. Doufám, že v tomto směru byl pro nás zlomový zápas na Bayernu a nakopl nás k nějaké šňůře," připomněl Rosický výhru 2:0 v odvetě osmifinále Ligy mistrů.

Arsenal v souboji s německým gigantem sice druhý zápas dokázal vyhrát 2:0, přesto to Rosickému a jeho spoluhráčům nestačilo - prohra 1:3 v prvním domácím utkání byla příliš složitým oříškem.

V duelu v Mnichově se potkal i s českým sudím Pavlem Královcem, což pro něj byl trochu nezvyklý zážitek. "Snažil jsem se s ním víc komunikovat. Brali jsme to i v legraci. Pak už jsem byl ale spíš naštvaný, když každý souboj 50 na 50 odpískal pro Bayern," připustil Rosický. Od Královce dostal žlutou kartu za ostrý skluz. "Ta byla ale oprávněná. Hned jsem věděl, že ji dostanu, protože jsem byl v souboji pozdě."

Stejně jako v Arsenalu čekají Rosického důležité zápasy také v reprezentaci, která se v kvalifikaci mistrovství světa utká v příštích dnech s Dánskem a Arménií. "Vyloženě klíčové dvojutkání to ještě není, ale je to strašně důležité. Když Dány porazíme, tak jim hodně odskočíme. Definitivně odstranění nebudou, ale měli by to pak už dost těžké. Navíc když tenhle dvojzápas zvládneme, přiblížíme se Italům. A pak by to byl s nimi v červnu hodně zajímavý zápas," uzavřel Rosický.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články