Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rosen končí ve Slavii. Klub získá nový majitel

Praha - Představenstvo fotbalové Slavie opustil jeho předseda Tomáš Rosen, jenž byl v čele klubu téměř tři roky. Jeho odchod souvisí s jednáním o vstupu nového investora do vršovického celku. Podle generálního ředitele Miroslava Platila by měla mít Slavia do měsíce nového majitele. "Tomáš Rosen už není členem představenstva, které je tak v současnosti dvoučlenné. Jeho složení bude řešit valná hromada, která bude svolána v nejbližší době," řekl Platil.

Ten zůstává v představenstvu spolu s Antonínem Francem. "Rosenův odchod souvisí s převodech majetkových poměrů a se vstupem nového investora do Slavie," uvedl Platil.

Novou podobu vedení klubu určí valná hromada, která bude svolána na začátku příštího týdne a uskuteční se během následné třicetidenní lhůty. Do té doby by podle Platila měl být znám nový majitel Slavie. Spekuluje se o tom, že jde o sázkovou kancelář Synot-Tip. "Jsem přesvědčen o tom, že za měsíc se bude vědět, komu Slavia patří," uvedl Platil.

Brzy by tak mělo skončit období, během kterého nebylo jasné, komu Slavia patří. Po odchodu britské společnosti ENIC se stali údajnými většinovými vlastníky Rosen a dřívější generální ředitel Petr Doležal, který už ovšem v klubu není.

Nyní ho bude následovat i Rosen, který zůstával akcionářem klubu, ale jakou část přesně vlastnil, se neví. "Tím, že rezignoval na své postavení v představenstvu, už nefiguruje ve Slavii v žádné funkci," řekl Platil. Na nového vlastníka prý Rosen převede své akcie za symbolickou cenu. "Myslím, že zvážil všechny možnosti a udělal pro Slavii maximum tím, že nebude nic prodávat. Bez finanční náhrady to pustí někomu, kdo je ochoten vložit do Slavie peníze," prohlásil Platil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články