Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rošáda ve Slavii. Skončil Beránek a Kisel, přichází Uhrin mladší

Praha – Fotbalisté Slavie mají po roce opět nového trenéra. Miroslava Beránka, který s týmem skončil na jedenácté příčce, nahradí Dušan Uhrin mladší, který do loňského srpna působil v Plzni. V pražském celku končí také sportovní ředitel Karol Kisel.

Ilustrační foto

O Beránkově odvolání se spekulovalo už od konce ročníku, přestože měl smlouvu na dva roky. "Sešli jsme se s majitelem Alešem Řebíčkem, který mi sdělil, že jsem skončil. Nebyla to pro mě novinka, tento verdikt mi předal už sportovní ředitel Karol Kisel po prohře v posledním ligovém kole se Slováckem," řekl deníku Sport Beránek.

"Je to rozhodnutí majitele, a to já plně respektuju. Rozešli jsme se korektně," dodal osmapadesátiletý kouč, který se do Edenu vrátil vloni v červnu.

Na lavičce Beránka vystřídal Uhrin, který dnes podepsal s klubem kontrakt. Asistenta by mu měl dělat Petr Čuhel. "Nabídku jsem dostal zhruba před týdnem. Věděl jsem, že ji chci přijmout, ale musel jsem si také ověřit, jak vůbec Slavia v tuto chvíli funguje a co chce vedení Slavie dokázat v příští sezoně," řekl Uhrin.

Je nám líto, video expirovalo.
Beránek končí ve Slavii, nahradí ho Dušan Uhrin mladší

Ve Slavii ho nečeká zcela neznámé prostředí. "Já už jsem tady podruhé. Dělal jsem sportovního ředitele mládeže a dělal jsem asistenta Karlovi Jarolímovi a Josefu Pešicemu," přidal Uhrin. "Pevně věřím, že se nám podaří stabilizovat herní projev, byl bych rád, kdybychom neměli takové výkyvy ve výkonech. Teď nechci nic slibovat, je to pro mě úplně čerstvá záležitost, v následující době se určitě vyjádřím k hodně věcem," dodal.

Sedmačtyřicetiletý trenér naposledy vedl Dinamo Minsk a předtím Plzeň, kde byl loni v létě po neúspěchu v kvalifikaci Evropské ligy odvolán.

V české lize působil syn kouče vicemistrů Evropy z roku 1996 také ve vršovických Bohemians a v Mladé Boleslavi, v zahraničí trénoval rumunské kluby Temešvár a Kluž, kyperský AEL Limassol a Dinamo Tbilisi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články